Харківську область відвідав Митрополит Епіфаній

10 жовтня Митрополит Київський і всієї України Епіфаній відвідав храм на честь святого апостола і євангеліста Іоана Богослова в Харкові та звершив молебень за перемогу України над агресором. Участь у богослужінні взяв начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

До служіння також долучилися митрополит Дніпровський і Січеславський Симеон, архієпископ Харківський і Слобожанський Митрофан, єпископ Запорізький і Мелітопольський Фотій, єпископ Донецький і Слов’янський Сава, капелани, місцеве духовенство, начальник ГУ НПУ в Харківській області Володимир Тимошко, військові та очільники громад.

«Сьогодні, як ніколи, ми об’єднані в одній великій меті — захистити нашу державу та повернути мир на нашу землю. Кожен день героїчної боротьби наближає нас до перемоги, за яку молимося і на яку працюємо. День за днем продовжуємо підтримувати й допомагати нашим захисникам і захисницям, продовжуємо відновлювати наші населені пункти, які зазнали руйнувань внаслідок агресії ворога. В цьому нам допомагає віра! Україна обов’язково переможе», – сказав начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Предстоятель висловив переконання в перемозі України та утвердженні справедливого миру.

«Століттями росія намагалася загарбати й “розчинити” нашу державу, знищити наш народ, привласнити нашу історію та культуру, заборонити й ліквідувати нашу мову та рідну Церкву. Але Господь був із нами, і ворогу це не вдалося. Нині Бог не залишає нас, Він на нашому боці, на боці правди й волі, адже Україна, попри все, існує, бореться та захищається. Ми проявили силу нашого українського духу, і до нашої перемоги ми будемо боротися», — сказав Митрополит Епіфаній.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *