Всесвітній день ментального здоровʼя: психологи поліції провели низку заходів для поліцейських та поранених бійців

Всесвітній день психічного здоров’я відзначається щорічно 10 жовтня. В умовах воєнного стану привернення уваги до питань психічного благополуччя кожної людини є надважливим завданням всього суспільства. 

Психологи підрозділів ГУНП в Харківській області з 07 по 10 жовтня провели ряд просвітницьких та психопрофілактичних заходів серед особового складу.

Своєчасними і дієвими були два тренінги психологічної релаксації з поліцейськими, які були поранені та після лікування продовжують нести службу.

Спільно з кінологами Кінологічного центру та психологами шпиталю ГУНП в Харківській області відбувся сеанс каністерапії з пораненими бійцями, які проходять лікування після отриманих поранень.

Понад 140 поліцейських побували на тренінгових заняттях на тему: «Психологічне здоров’я працівників поліції. Стрес, симптоми, ознаки стресу в поведінці поліцейського. Способи боротьби зі стресом».

Для курсантів вищого навчального закладу системи МВС психологи Управління кадрового забезпечення ГУНП в Харківській області провели вебінарне заняття на тему: «Психологічне здоров’я. Популяризація культури піклування про психологічне здоров’я серед працівників практичних підрозділів Національної поліції в умовах воєнного стану».

Довідково: Ініціатива створення цього дня належить Всесвітній федерації психічного здоров’я (World Federation for Mental Health) і бере свій початок з 1992 року. Це стало глобальною платформою для обговорення важливих аспектів психічного здоров’я, підвищення обізнаності про психічні розлади та боротьби зі стигматизацією людей, які мають психологічні труднощі.

Відділ комунікації поліції Харківської області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *