Міжнародна організація з міграції надасть громадам Харківщини допомогу у відновленні

Про це йшлося під час зустрічі заступника начальника Харківської ОВА Євгена Іванова та представників міжнародної організації з міграції (МОМ). До заходу також долучилися очільники Валківської та Берестинської громад.

«Відновлення життєдіяльності у громадах Харківщини є одним із ключових напрямків роботи обласної військової адміністрації. Спрямовуємо максимум зусиль для відбудови житлового фонду, об’єктів критичної та соціальної інфраструктури, особливу увагу приділяємо підвищенню якості соціальних послуг. Ці напрямки роботи перебувають на постійному контролі начальника ХОВА Олега Синєгубова. Дякуємо нашим міжнародним партнерам за підтримку регіону від початку повномасштабної війни, плідну комунікацію, увагу до наших запитів та ефективну реалізацію гуманітарних проєктів», – сказав Євген Іванов.

В межах довгострокового проєкту «Відновлення та підтримка громад», впровадженого МОМ, у Валківській та Берестинській громадах області планують реалізувати низку гуманітарних заходів. Серед основних: ремонт об’єктів публічної інфраструктури – шкіл, дитячих садків, соціальних або культурних закладів; підтримка жителів громад у сфері психічного здоров’я; підвищення обізнаності та навчання для зниження ризиків гендерно зумовленого насильства та насильства над дітьми; грантова підтримка місцевих недержавних організацій та проведення тренінгів для подальшого залучення інвестицій.

Тривалість проєкту складає 42 місяці. На сьогодні він уже реалізується в 25 громадах України, до його впровадження залучені близько 50 громадських організацій.

«Гуманітарна допомога українському народу, зокрема жителям Харківської області, є критично важливою. Наслідки повномасштабного вторгнення створюють численні виклики – від руйнування інфраструктури до значного зростання кількості внутрішньо переміщених осіб. МОМ продовжує підтримувати жителів Харківщини. Компоненти нашого довгострокового проєкту покликані допомогти мешканцям громад відновити нормальне життя, наскільки це можливо сьогодні, подолати травми війни та посилити розвиток відбудови населених пунктів. Дякуємо Харківській ОВА за ефективну комунікацію та співпрацю», – зазначила керівниця діяльності МОМ на сході України Лейла Салехіравеш.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *