В ХОВА розглянули тендерні закупівлі громад Ізюмського та Лозівського районів 

Про це йшлося під час засідання робочої групи «Прозорість та підзвітність» під головуванням заступника начальника Харківської обласної військової адміністрації Євгена Іванова.

«Приділяємо особливу увагу раціональному витрачанню бюджетних коштів усіх рівнів, ретельно контролюючи кожен етап реалізації проєктів. Цей напрямок роботи перебуває на особистому контролі начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова. Вдячні громадам Харківщини за активну підтримку Збройних сил України, яка залишається критично важливою для нашої спільної перемоги та безпеки регіону», — зазначив заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов.

Учасники засідання заслухали звіт заступниці Первомайського міського голови Лозівського району Ніни Харченко щодо закупівлі послуг для будівництва захисної споруди на території Первомайського ліцею. Вона повідомила, що для реалізації цього проєкту з державного бюджету було виділено субвенцію у розмірі 108,4 мільйона гривень. Наразі у ліцеї навчається 487 учнів, і там також розташований ресурсний центр, який відвідують 250 осіб. У зв’язку з цим було прийнято рішення побудувати на території закладу захисну споруду.

Заступник начальника ХОВА наголосив на необхідності додаткового вивчення деталей проєкту, враховуючи значну вартість робіт, і закликав ознайомитися з його візуалізацією на одному з наступних засідань.

Крім цього, на засіданні розглянули результати публічних закупівель, вартістю понад 500 тисяч гривень, проведених бюджетами всіх рівнів. Серед іншого, було заслухано звіт Донецької селищної ради Ізюмського району. За словами селищного голови Анатолія Наздрачова, впродовж року було проведено 26 закупівель на загальну суму 80,7 мільйона гривень, з них понад 9 мільйонів спрямовано на придбання енергоносів. Ще 47,7 мільйона гривень витратили на підтримку Збройних сил України. На ремонт протирадіаційного укриття в школі села П’ятигірське – 27,9 мільйона гривень. Очікується, що після коригування сума робіт збільшиться на понад 13 мільйонів гривень.

Заступник начальника ОВА висловив вдячність за підтримку ЗСУ, проте наголосив на необхідності вивчити всі складові проєкту щодо будівництва захисної споруди із залученням професійних фахівців перед витрачанням коштів і його подальшої реалізації.

На засіданні також заслухали звіт начальниці Савинської селищної військової адміністрації Оксани Супрун. Вона повідомила, що в 2024 році було проведено 9 закупівель на загальну суму 20,7 мільйона гривень. Зокрема, 9,3 мільйона гривень було спрямовано на енергоносії, 1,4 мільйона – на розробку проєктної документації для будівництва укриття на базі місцевого навчального закладу, 6 мільйонів – на реконструкцію підвального приміщення для ЦНАПу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *