«Харківська область перебуває під ударами ворожих КАБ», – Олег Синєгубов

Про оперативну ситуацію в регіоні начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов розповів в ефірі «Єдиних новин».

Впродовж останньої доби під ударами російських загарбників перебували населені пункти Харківського, Чугуївського, Куп’янського та Ізюмського районів області. Сьогодні близько 11:50 окупанти вдарили по селу Радькове Старосалтівської громади. Боєприпас влучив в приватний житловий будинок. З-під завалів рятувальники деблокували тіло 65-річного чоловіка, ще один місцевий житель зазнав гострої реакції на стрес.

«Крім того, окупанти завдають інтенсивних ударів по Борівщині. Сьогодні ворог пошкодив газогін та автотрансформатор. Близько 1100 абонентів залишилися без електроенергії. Як тільки дозволять безпекові умови, енергетики приступлять до відновлення мереж», – повідомив Олег Синєгубов.

Найбільш напруженою залишається безпекова ситуація на Куп’янському напрямку. За добу було зафіксовано 15 ворожих штурмових атак. З них 9 ще тривають. Сили оборони України продовжують стримувати окупанта і обороняти райцентр.

«Посилюємо евакуаційні заходи з Куп’янщини. Щодня звідти виїжджають від 100 до 200 людей. З лівого берега річки Оскіл люди евакуюються активніше, адже внаслідок системних обстрілів загарбників, критична інфраструктура практично не підлягає відновленню. Якщо брати лівий берег річки Оскіл в районі, евакуації підлягають ще близько 1500 людей. На правому березі залишаються від 2 до 2,5 тисячі людей. Родини з дітьми евакуйовані», – додав Олег Синєгубов.

Евакуйованих доправляють до транзитних центрів у більш безпечних громадах Харківщини. Людей забезпечують усім необхідним – юридичною та соціально-психологічною підтримкою, продуктами харчування і гігієнічними наборами, теплими речами, міжнародні благодійні фонди надають грошові виплати. За потреби евакуйованих розміщують в місцях компактного проживання, або забезпечують перевезення до інших регіонів країни.

Для забезпечення безпеки населення, діє цілодобова безкоштовна «гаряча лінія» з питань евакуації за номером 0-800-33-92-91.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *