Депутати профільної комісії облради погодили перерозподіл коштів на підтримку театрів

Засідання комісії з питань молодіжної політики, культури, спорту та туризму обласної ради відбулося 19 квітня.

На розгляд комісії було винесене питання про перерозподіл 23,5 млн з обласного бюджету на підтримку обласних театрально-концертних установ.

В обговоренні питання з депутатами взяли участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Антон Деньгуб та представники профільних департаментів обладміністрації.

Перерозподіл цих коштів дозволить профінансувати вісім театрально-концертних установ області, а саме – виплатити заробітну платню їх працівникам у міжсесійний період. У поточному році вже були виділені 54 млн грн з обласного бюджету на фінансову підтримку театрів та театрально-концертних установ.

Також під час засідання Антон Деньгуб запропонував профільній комісії  долучитися до робочої групи, яка вивчатиме діяльність театрів.

«Мені, як профільному заступнику, доходять сигнали про те, що в деяких театрах не все добре з фінансовою діяльністю. Тому робоча група, яка наразі вже є, покликана вивчити діяльність театрально-концертних установ. На останньому засіданні, яке відбулося минулого тижня, було прийнято рішення скласти графік і заслухати директорів та бухгалтерів театрів щодо їх поточної діяльності. Плюс постало питання приведення у належний стан їх статутних документів. Робоча група буде абсолютно відкритою. Пропоную долучитися і разом вивчати діяльність театрально-концертних установ Харківщини», – наголосив Антон Деньгуб.

Рішення щодо перерозподілу видатків та витрат обласного бюджету на 2021 рік було прийнято депутатами комісії одноголосно.

Джерело: Харківська обласна державна адміністрація