Харківські спортсмени вже здобули 4 ліцензії на участь в Олімпійських іграх

21 квітня відбулось засідання Організаційного комітету з підготовки та участі спортсменів України в Олімпійських іграх під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.

Участь у нараді взяла голова Харківської обласної державної адміністрації Айна Тимчук.

Під час онлайн-засідання Організаційного комітету з підготовки та участі спортсменів України в Олімпійських, Паралімпійських і Дефлімпійських іграх, Всесвітніх іграх з неолімпійських видів спорту, Всесвітніх іграх з єдиноборств, Всесвітніх Універсіадах, Юнацьких Олімпійських іграх, Європейських іграх та проведення міжнародних спортивних заходів в Україні обговорили найважливіші питання з підготовки спортсменів до змагань.

За інформацією начальника Управління молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації Костянтина Ананченка, наразі спортсмени Харківщини вже завоювали 4 ліцензії на участь у Олімпійських іграх, що відбудуться цього року в Токіо.

«Наразі ми маємо 4 олімпійські ліцензії з боксу, фехтування та 2 ліцензії – у синхронному плаванні: дует та група. Хочу підкреслити, що збірна України з синхронного плавання складається виключно з харків’янок. Сподіваємось на високі результати наших спортсменів», – розповів Костянтин Ананченко.

Він підкреслив, що наразі керівництвом облдержадміністрації проводиться робота зі сприяння підготовки спортсменів до міжнародних змагань, зокрема – до Олімпійських та Паралімпійських ігор. Проводяться зустрічі зі спортсменами та тренерським складом задля вирішення нагальних питань.

Також під час заходу обговорили питання вакцинування олімпійців та паралімпійців. Костянтин Ананченко зазначив, що за умовами проведення Олімпійських ігор не обов’язково для спортсмена проходити вакцинацію, достатньо ПЛР-тесту за 72 години до змагань.

«Не дивлячись на те, що вакцинація не обов’язкова, наша збірна з синхронного плавання одразу після чемпіонату Європи вирішила зробити щеплення», – сказав Костянтин Ананченко.

Джерело: Харківська обласна державна адміністрація