В службі зайнятості розповіли про актуальні вакансії в області

Переважна частина пропозицій припадає на робітничі професії – 56 %. Потреба у фахівцях та службовцях становить понад 30%.

На початок червня кількість актуальних пропозицій працевлаштування складала майже 4,8 тис. Про це повідомив директор Харківського обласного центру зайнятості Володимир Міненко.

До найактуальніших вакансій входять водії автотранспортних засобів; трактористи-машиністи сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва; підсобні робітники; продавці (не)продовольчих товарів та охоронці.

Також постійно є вакансії електромонтерів, слюсарів-ремонтників, бухгалтерів, двірників, прибиральників.

На ринку праці бракує провізорів, фармацевтів, мулярів, монтерів колії, водіїв тролейбусу.

«Роботодавцям Харківщини потрібні кадри з високим рівнем кваліфікації та досвідом роботи. Першою чергою це стосується робітників з інструментом», – розповідає Володимир Міненко.

За його інформацією, близько 1,7 тисячі вакансій – із заробітною платою від 6 до 7 тисяч грн. Таку оплату праці пропонують вихователям, адміністраторам, провізорам, фармацевтам, кухарям, продавцям. Із заробітною платою понад 7 тис. грн надано 1,8 тис. вакансій. Заробітну плату понад 10 тис. грн пропонують налагоджувальникам верстатів і маніпуляторів з програмним керуванням, операторам верстатів з програмним керуванням, шліфувальникам. Понад 12 тис. грн – мулярам, водіям тролейбусу, програмістам.

Дізнатися про наявні вакансії можна в будь-якому базовому центрі зайнятості або філії Харківського обласного центру зайнятості незалежно від місця проживання.

Джерело: Харківська обласна державна адміністрація