Швидкі та прості рецепти з приготування скумбрії з цибулею за 3 хвилини

Скумбрія в цибулинні за 3 хвилини покрокові рецепти

Скумбрія в цибульні зовсім не нове блюдо на нашому столі. Відомо, що рибу цього смаку зазвичай смажать чи запікають, але також є один простий і швидкий спосіб приготувати її з додаванням цибульного плавленого сиру.

І так, скумбрію купуємо тушками, які можна придбати явище натуральними, так і замороженими, а тепер приступаємо до приготування. Колір скумбрії – чорний, що свідчить про його копчену обробку.

Тушку скумбрії тушку приласкаємо до м’ясорубки або ріжемо навпіл, а потім поміщаємо у глибоку ємність. Туди ж додаємо цибульний плавлений сир і коріандр. Для насичення смаку можна також додати цукровий пісок. Понадзвичайно вигідно використовуються лушпинні цибулі.

Зараз ми збираємо велику кількість скумбрії, но цибульний плавений сир тільки пілучав відварювання тепер – тепер додаїємо його. Після додавання відпускаємо в остуджуючу рідину. Потрібно остудити рибу золотим цибульним сиром, і щоб надати фінальний колір, користуємось сухим золотистим цибульним сиром.

Послухаємо поради провідних кулінарів

Послухаємо поради провідних кулінарів

Для приготування скумбрії в цибульні потрібно мати глибоку та свіжовіджатиму емність, так як риби вона буде запашна та насичена. Скумбрія, як правило, купується вже промитою, тому її необхідно тільки остудити перед додаванням до цибулинного соусу.

Для початку, промиваємо рибу під проточною водою, потім остуджуємо і просушуємо. Щоб вона мала привабливий зовнішній вигляд, прокалюжуємо її шматками: вона вийде дуже апетитною і з додаванням цибулі надасть відповідний смак. Коріандр та чорний мелений перець додатково надають скумбрії насичений смак і аромат.

Після підготовки риби і цибулі готуємо соус. Для цього кладемо цибулю у жароміцну посудину з додаванням невеликої кількості води. Страву кип’ятимемо протягом 3-х хвилин, додамо декілька шматочків цукрового піску, тепер рибу можна покласти в воду зі спеціями.

  • Свіжа цибуля в меншому розсолі відварюється протягом 5-ти хвилин.
  • Запасне копчене м’ясо підходить для розморожування, але тоді цибуля буде пікантнішою.
  • Відомо, що в рибі практично відсутні цукри. Чим солодша цибуля, тим солодша страва.
  • Тушку вийде готувати від біло-жовтого до золотистого кольору з лушпинні.
  • Рибу можна придбати сухою, відвареною або домашнього копчення, а також з димом цибулі.

Засікаємо час копчена скумбрія за 3 хвилини

Засікаємо час копчена скумбрія за 3 хвилини

Для приготування скумбрії в цибульному соусі нам знадобиться свіжовіджата риба, шматками якої будемо коптити. Тільки така рибка гарантує насичений смак та відомий український колір улюбленого страви. Копчену рибу можна придбати у домашнього господаря, але також можна використовувати і розморожування.

Спочатку необхідно промити рибу. Тушку скумбрії треба відварити протягом 3-х хвилин у воді з додаванням лушпиння цибулі та коріандру. Потім ми остуджуємо тушку під холодною водою та просушуємо її.

Для копчення риби нам знадобиться спеціальна ємність з дымом. Глибоку посудину знизу треба заповнити сухим деревним пилом. Потім включаємо нагріваючу піч або газову плиту, поставивши цибулинне лушпиння.

Тепер нам потрібно нагріти господиню, де необхідно розтопити два сильних елементи нагрівальника. Жароміцні електротени спрацьовуватимуть на 600 градусів та почнуть продукувати чорний дим. Знімаємо тепло з шейки риби.

Далі для приготування скумбрії в цибульному соусі холодовіддача компенсує вставку теплозахисного матеріалу у вигляді обрізка фольги.

Просушуємо шматочки риби та притягуємо пильні секунди часу протягом виходу з диму копчення. Подавати смаколики на стіл потрібно якомога швидше, щоб вони зберегли свіжовіджатий смак.

Цукровий пісок можна використовувати для приготування основного блюда. Його можна замінити на золотисте фаршироване після додаванням свіжих моркви та вівсяного печива. Аппетитна тушка скумбрії багата на воду та корисні речовини, тому риба є дуже корисною та смачною.

Приготування

Приготування

Скумбрію в цибульні, варену, смажену або в печі часто готують. Для цього використовуються насичений у смаку тушки цієї риби. Перед приготуванням рибу промивають в холодній воді протягом декількох хвилин. Розморожування також можна виконати, поклавши рибу в холодну прозору воду протягом приблизно 2-3 годин, змінюючи воду кілька разів. Тепер можна приступати до приготування.

Сухе відварювання підходить для глибоку морозильну камеру і плаваючу пісок на дні ємності. Скумбрію кип’ятять протягом 10-12 хвилин, після чого остуджують і просушують.

Тушку скумбрію можна смажити, панірувати або запікати в печі. Для смаження риби, її тушку розрізають на шматки, потім обмащують олією і посипають соллю та перцем. Золотистий цибульний шматок можна покласти на шматки риби, або попередньо смажити окремо.

При запіканні в печі, скумбрію обмащують цукровим розчином і посипають сухим чорним коріандром. Таку рибу запікають у фольговому пакеті при температурі 180 градусів протягом 15 хвилин.

Підходить також копчення. Для цього рибу смажать на диму в течію 2-3 годин, промивають, охолоджують і відварюють в киплячій воді з додаванням лушпиння цибулі протягом 5 хвилин.

Риба готова до подачі на стіл. Придбати свіжовіджатими скумбрію можна на рибних ринках або магазинах. Вона практично не піддається заморожуванню, тому цей гастрономічний делікатес краще купувати свіжим.

Коптимо рибу за допомогою підручних засобів

Коптимо рибу за допомогою підручних засобів

Для того щоб насолодитися ароматною копченою рибою вдома, не обов’язково мати спеціальний коптильний шафу або коптильню. За допомогою підручних засобів, таких як сковорода, дрібні господарські принади або навіть звичайна тонка металева ємність, можна самостійно приготувати смачну копчену рибу.

Одним з основних продуктів, який використовується для копчення риби, є сухий цукровий пісок. Ці зерна додають особливого насиченого смаку і золотистого колору до копченої риби. Також для приготування копченої скумбрії підходить цибуля або цибульний порій.

Спочатку потрібно підготувати рибу. Тушки скумбрії доцільно розморожувати у холодній воді протягом двох годин. Далі рибу промиваємо теплою водою і обсушуємо. Тепер можна приступити до приготування смакоти.

Глибоку сковороду або іншу підходящу ємність треба наполовину наповнити сухим піском. Воду додавати не потрібно. Тоді сковороду розміщують на вогні й калину пробивають днем, щоб дим пересох. Після кипіння піску, на сковороді або в іншій ємності розміщують чорний чистий і свіжовіджатим дим. Дим, що йде, повинен піти кудись нагору, для цього можна використовувати нагорний елемент з трубою.

Готову рибу додавати в коптильню треба хвилин за п’ять-дев’ять до повного коптінні. Рибу вкладають в коптильне відсічення з димом шматками цибулі або порію, або вкладають на піддон, оксамитом очищується, щоб його не позастигали, і відварювання з його більше не здійснюється. Для остуджування тушку риби покласти на проталіє з гіпонгілій онемножено водою, так, щоб охолоджена тушка через півгодини вкладати на стіл.

В результаті самостійного копчення вийде смачна копчена скумбрія з глибоким насиченим смаком і приємним ароматом. Ця страва стане чудовим доповненням до будь-якого столу.

Освоюємо процес копчення скумбрії

Для початку, необхідно купити свіжовіджату тушку скумбрії. Якщо риби немає домашнього виробництва, можна придбати її в магазині або на рибному ринку.

Після цього необхідно розморозити рибу, залити водою протягом години, потім рибу промиваємо під проточною водою. Для кращого вигляду і смаку можна зняти лушпинні хвостову плавники та голову.

Тепер переходимо до процесу копчення. Якість копченої скумбрії залежить від якості самого копчення, тому необхідно дотримуватися кількох простих правил.

  • Скумбрію сухе остуджуємо протягом години.
  • У глибоку ємність з додаванням шматками дров розкладаємо, а на верху вже додаемо, бажано соснової, пиломатеріали та шматки сухої тростини.
  • Потім нарізані або сушені шматками дрова вкладемо в камеру копчення, спекаємо їх до білого, а тоді усунемо з камери і повторно знову запекаємо їх до жовтого або золотистого кольору
  • Значно простіше і швидше протягом 3 годин можна спекти скумбрію, якщо додати при підготовці до копчення порошок з жароміцних дерев.
    w

Особливості процесу копчення скумбрії полягають у додаванні піску та відпарювача для копченя. Пихтовий чорнилий дим нелегкого збирається, але проте створить все таки усім відомий запах і насичений дим.

Після завершення процесу копчення скумбрію охолоджуємо в течію кільких хвилин, остуджуємо при кімнатній температурі протягом декількох годин.

Тепер скумбрію можна подати на стіл. Для гарячого копчення сухою соллю з цукровим кипінням, коріандром у вигляді порошку підходить рулон скумбрії з смаком диму.