Харківські важкоатлети перемогли на чемпіонаті України

Участь у змаганнях взяли понад 200 спортсменів з 19 регіонів країни.

Чемпіонат України з важкої атлетики серед чоловіків та жінок відбувся у Хмельницькому, за його підсумками на рахунку збірної Харківської області були 4 золоті, 3 срібні та 3 бронзові нагороди.

У змаганнях серед жінок чемпіонками України стали Світлана Самуляк, Марія Гангур, Ірина Деха. Крім того, Ірина встановила рекорд у поштовху, повідомляють в Управлінні у справах молоді та спорту ОДА.

Срібну медаль у ваговій категорії до 59кг здобула Аліна Захарченко, а бронзовою призеркою в ваговій категорії понад 87кг стала Анастасія Власенко.

У командному заліку серед жінок харків’янки посіли перше місце. Друге було за командою Хмельницької області, а третє – Луганської.

У змаганнях серед чоловіків збірна Харківської області також стала першою, перевершивши результати збірних Львівської області та Києва, які, відповідно, посіли друге та третє місце.

Золоту медаль у ваговій категорії до 61кг завоював Павло Заліпський. У цій же ваговій категорії срібним призером став Валерій Захаров. Ще одну срібну нагороду Харківщині приніс Максим Москвін, який у ваговій категорії до 81кг підняв у сумі двоборства 313кг (136 кг + 177кг).

Бронзовими призерами стали Антон Марущак й Євген Янцевич.

Джерело: Харківська обласна державна адміністрація