Правоохоронці повідомили про підозру військовослужбовцю, який займався збутом наркотичних засобів на території Харкова

Припинили протиправну діяльність 22-річного молодика співробітники відділу спеціальної поліції ГУНП в Харківській області разом зі співробітниками Департаменту військової контррозвідки СБУ під процесуальним керівництвом Харківської спеціалізованої прокуратури у військовій і оборонній сфері об’єднаних сил.

В ході досудового слідства встановлено, що один з військовослужбовців Харківського гарнізону зареєструвався на одному з телеграм-каналів, який здійснює торгівлю наркоречовинами. Наркотики солдат отримував від постачальника за допомогою поштових відправлень, після чого самостійно їх зважував і фасував за місцем проживання в орендованій квартирі. У подальшому правопорушник  розкладав розфасовані наркоречовини у вигляді «закладок» на території різних районів Харкова.

У червні 2021 року злочинна діяльність військовослужбовця була викрита та припинена.

В ході проведених обшуків, в тому числі за місцем проживання зловмисника та в приміщенні компанії, яка надає послуги доставки, були виявлені і вилучені наркотичні речовини, готові «закладки», електронні ваги.

30 червня військовослужбовцю повідомлено про підозру у скоєнні злочину,  передбаченого ч. 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 9 до 12 років з конфіскацією майна.

На даний час вирішується питання щодо обрання правопорушнику запобіжного заходу.

Досудове слідство триває, встановлюються інші особи, які можуть бути причетні до скоєння злочину.

 

Відділ комунікації поліції Харківської області