У 2021-му в межах «Великого будівництва» в області планують ввести в експлуатацію 146,7 км доріг держзначення

У Службі автомобільних доріг на Харківщині підбили підсумки першого півріччя.

«Працюємо на 66 об’єктах нашої області. Це такі об’єкти, на яких виконуються проєктні роботи, будівельно-ремонтні роботи, та об’єкти, які наразі проходять тендерні процедури. Їх загальна довжина складає близько 800 км доріг та понад 2000 п.м. штучних споруд. Усі інфраструктурні проєкти є стратегічними, і більшість розраховано на декілька років», – розповів начальник Служби автомобільних доріг у Харківській області Андрій Алексєєв.

За його словами, до реалізації Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» у Харківській області залучені понад 1500 осіб, майже щодня за належної погоди працюють 7 асфальтобетонних ланок.

«Цього року продовжуємо реалізовувати амбітні плани в проєктах відновлення автомобільних доріг державного значення», – відзначив очільник служби.

Дорога М-03 «Київ-Харків-Довжанський» є флагманом програми «Велике будівництво» у межах Харківської області. У переліку найдовших доріг в Україні вона перебуває на першому місці.

«По нашій області дорога бере початок з боку Полтави, проходить через велику ділянку Харківської об’їзної дороги за маршрутом Пісочин-П’ятихатки-Рогань та йде у напрямку на Донецьк. Дорога знаходиться «в роботі», Донецький напрямок цього року завершимо, – розповів Андрій Алексєєв. – По Полтавському напрямку, окрім реконструкції в 25 км, у 2021 році розпочнемо капітальний ремонт наявної 1 категорії протяжністю 8,8 км (від с. Коротич до в’їзду в м. Харків) та 11,56 км (від с. Шарівка до с. Манченки)».

Крім цього, за його словами, буде розпочато будівництво розв’язки на 462 км (примикання автомобільних доріг М-29 «Харків-Красноград-Перещепине» до М-03 «Київ-Харків-Довжанський»). Наразі виконуються підготовчі роботи до влаштування земляного полотна.

«Далі по дорозі М-03 в амбітних планах – будівництво обходу м. Валки, реконструкція і капітальний ремонт дороги від м. Валки до с. Новий Коротич – планується 1 категорія. Це проєкт не одного року і залежить від подальшого фінансування», – додає очільник Служби автодоріг.

Тривають роботи на дорозі М-03-03 «Підїзд до Міжнародного аеропорту «Харків» – ділянка Харківської об’їзної за маршрутом Рогань-Безлюдівка, Р-78 «Харків-Зміїв-Балаклія-Гороховатка» – від дороги М-03 (с. Веселе) до виїзду з смт Савинці в бік м. Балаклія. Продовжуються роботи й на дорозі Т-21-22 «Ізюм-Барвінкове».

На дорозі Т-21-01 /М-18/ «Мерефа-Зміїв» виконуються роботи з влаштування автономного освітлення.

Також на початку липня розпочато підготовчі роботи до поточного середнього ремонту Т-21-13 «Золочів-Максимівка», Т-21-12 «Пересічне-Березівське» – /М-03/ з під’їздом до санаторію «Березівські мінеральні води».

«Окрім доріг, в 2021 році планується ремонт 24 штучних споруд. З них цього року ввести в експлуатацію плануємо вісім – 428 п.м. На сьогодні роботи виконуються на 11-х спорудах», – зазначив Андрій Алексєєв.

Джерело: Харківська обласна державна адміністрація