Стартувала реконструкція спортивно-оздоровчого комплексу «Вимпел» у Балаклії

Реалізація проєкту стала можлива завдяки Програмі Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Дозвіл на виконання ремонтних робіт отримано 13 липня, і наразі на об’єкті активно розпочали демонтажні роботи. Основну частину коштів на проведення робіт виділено з державного бюджету, також до співфінансування долучилися обласний та місцевий бюджети.

«Цей об’єкт будується за ініціативи голови Харківської обласної державної адміністрації Айни Тимчук та підтримці Офісу Президента України. 4 березня на сесії виділено фінансування з обласного бюджету, також було прийнято співфінансування з місцевого бюджету – Балаклійської міської ради, та у червні надійшла субвенція з державного бюджету – 60 млн гривень. Додатково ми плануємо отримати субвенцію в розмірі 10 мільйонів гривень», – розповідає директор Департаменту капітального будівництва Сергій Жуков. 

На початок робіт у Балаклійському дитячо-юнацькому спортивно-оздоровчому комплексі «Вимпел» місцеві жителі чекали понад 10 років, зазначає голова Ізюмської районної державної адміністрації Степан Масельський. 

«Пройшло вже 10 років, як було закрито басейн через аварійний стан. Упродовж 10 років балаклійці кожного дня мріяли, щоб розпочалася реконструкція. Розроблення проєкту розпочали ще в 2016 році і подавали його на фінансування під різні програми, в тому числі під програму Європейського інвестиційного банку та регіонального фонду розвитку. І тільки завдяки Програмі Президента України «Велике будівництво» за сприяння Айни Тимчук на об’єкт виділено фінансування, і ми бачимо, що вже підрядник взявся до виконання робіт», – зазначив Степан Масельський.

Представник підрядної організації Денис Назимов розповідає, що на об’єкті щодня працюють від 30 до 40 будівельників. Наразі виконуються демонтажні роботи.

«Зараз будівельники розбирають чашу басейну. Після цього переходимо на зовнішні види робіт та починаємо готувати ліфтові шахти, – відзначив Денис Назимов. – Перед нами –  непросте завдання, дуже складний об’єкт, але ми докладемо максимум зусиль, щоб виконати всі роботи вчасно».

За словами директора спортивного комплексу «Вимпел» Ростислава Кравчука, після реконструкції потужність спортивного закладу буде від 200 осіб на годину. Також у закладі облаштують усі умови інклюзії, зокрема – у 3-поверховій будівлі спорткомплексу буде встановлено 2 ліфти.

«Для нас паралімпійський спорт – не на останньому місці. Тепер ми зможемо приймати змагання також з паралімпійських видів спорту обласні і регіональні. До цього людей на візках ми підіймали на руках. Після реконструкції в нас буде працювати ліфт, який доставлятиме людей у спортзалу та басейн. Завдяки створенню умов інклюзії ми зможемо відкрити секції для людей з інвалідністю», – розповів Ростислав Кравчук.

Джерело: Харківська обласна державна адміністрація