В ОДА пройшла зустріч з керівниками національно-культурних товариств Харківщини

Захід відбувся 15 липня під керівництвом заступника голови Харківської облдержадміністрації Романа Семенухи.

Роман Семенуха привітав усіх присутніх від імені голови Харківської ОДА Айни Тимчук та подякував за можливість зустрітися для знайомства та обговорення актуальних питань подальшої співпраці.

«Україна як держава через Конституцію та закони гарантує всім народам, національним групам, громадянам, які проживають на її території, рівні політичні, економічні, соціальні та культурні права. Дискримінація за національною ознакою заборонена і карається відповідно до закону. Водночас усе ще залишається поле для роботи над покращенням рівня толерантності», – зазначив заступник голови ОДА.

За ініціативою Харківської обласної державної адміністрації було прийнято обласну цільову Програму сприяння розвитку громадянського суспільства на 2021-2026 роки, в якій враховані інтереси різних інститутів громадянського суспільства. У її межах планується проведення круглих столів, заходів з обміну досвідом, навчальних семінарів-тренінгів.

Керівники національно-культурних товариств виказали свій погляд на співпрацю з облдержадміністрацією. Однією з нагальних потреб стало утворення Ради національно-культурних товариств при ОДА.

«Ми маємо велику надію, що завдяки цій Раді національно-культурні товариства зможуть плідно працювати з ОДА і вирішувати питання, що накопичились. Не дарма говорять, що народ, який не знає своєї історії – не має майбутнього. І кожен з тут присутніх пишається своїм народом, своєю історією», – зазначив керівник Харківського обласного товариства німців «Відергебурт» Андрій Фукс.

Загалом на Харківщині станом на минулий рік зареєстровано майже пів сотні громадських об’єднань національних меншин

Джерело: Харківська обласна державна адміністрація