Харківська область: піротехніки ДСНС знешкодили 54 боєприпаси часів Другої світової війни

13 серпня піротехнічні групи Міжрегіонального центру гуманітарного розмінування та швидкого реагування ДСНС України проводили роботи щодо вилучення і знешкодження вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни.

Всього піротехніки знищили 54 боєприпаси.

Так, на березі річки Сіверський Дінець Новопокровської ОТГ Чугуївського району було виявлено 18 артснарядів різного калібру, 1 гранату РГД-33, 1 авіаційну бомбу, 5 мінометних та 1 протитанкову міну.

У смт. Солоницівка Харківського району було виявлено артснаряд 76мм.

У полі неподалік с. Кам’янка Ізюмського району 27 мінометних мін 120мм.

Всі боєприпаси ліквідовані у той же день на спеціальних полігонах. Постраждалих немає.

Піротехніки ДСНС на місці проведення піротехнічних робіт з місцевими мешканцями проводили роз’яснювальні бесіди щодо дій у разі виявленні підозрілих предметів.

Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області вкотре звертається до громадян з проханням: у разі виявлення вибухонебезпечних предметів ні в якому разі не торкатися до них і одразу ж телефонувати за номером “101” або “102”.

Наголошуємо, що під час виявлення підозрілого предмету категорично забороняється пересувати його; заливати рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати; намагатися самостійно знешкоджувати знахідку; здійснювати на підозрілий предмет звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив, адже практично всі вибухові речовини чутливі до механічних, звукових впливів та нагрівання.

 

ГУ ДСНС України у Харківській області

120821-2.jpg140821-1.jpg

 

120821-4.jpg120821-3.jpg