Поліцейські ліквідували наркопритон у Московському районі Харкова

Перетворив свою квартиру на наркокубло 53-річний харків’янин. Під час санкціонованого обшуку працівники поліції виявили та вилучили опій та медичні шприци з його залишками, канабіс, амфетамін, психотропну речовину PVP, метадон, саморобні прилади для вживання наркозасобів.

До оперативників Управління боротьби з наркозлочинністю в Харківській області ДБН надійшла інформація про жителя Московського району міста, який веде асоціальний спосіб життя, вживає наркозасоби за місцем мешкання та надає приміщення квартири для вживання наркотиків іншим раніше судимим особам. Зазначені особи систематично порушували громадський порядок, чим викликали обурення мешканців будинку.

За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 317 (Організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

8 жовтня співробітники Управління боротьби з наркозлочинністю ДБН НПУ спільно зі слідчим Харківського райуправління поліції №2 ГУНП в Харківській області та за оперативної підтримки спецпідрозділу поліції «СХІД» провели санкціонований обшук за місцем мешкання 53-річного чоловіка. На момент його проведення у квартирі були присутні 7 осіб, включаючи власника помешкання. Всі вони перебували у стані наркотичного сп’яніння.

У власника та двох його «гостей» – чоловіка 40 років та 39-річної жінки  поліцейські виявили та вилучили близько 0,5 літра опію і медичні шприци з його залишками, 5 грамів канабісу, близько 3 грамів психотропної речовини PVP, 2 грами амфетаміну, 2,5 пігулки метадону та  саморобні прилади для вживання наркозасобів, з нашаруванням речовини коричневого кольору.

Вилучені наркозасоби направлені на експертне дослідження.

За чинним законодавством їм загрожує позбавлення волі на строк від 4 до 8 років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває.

 

 

Відділ комунікації поліції Харківської області