У межах «Великого будівництва» у Лозовій капітально ремонтують фасад Палацу культури

Роботи на об’єкті вже виконано на 90%.

Як зазначив заступник Лозівського міського голови Володимир Барановський, вартість ремонтних робіт становить приблизно 44 млн грн.

«Цей об’єкт увійшов у Програму Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво». Зараз роботи перебувають у завершальній стадії. Тобто планується до кінця року його здати в експлуатацію. Замовником цих робіт є Департамент капітального будівництва ХОДА», – розповів Володимир Барановський.

Загалом роботи в Палаці культури розпочалися в 2019 році. За проєктом у закладі повністю замінили покрівлю, утеплили її та фасад, замінили всі двері та встановили ліфти для маломобільних груп населення. Також будівлю підключать до пожежного резервуара.

«Це знаковий об’єкт для Лозівщини, тут завжди відбуваються заходи не лише для міста, а й всієї територіальної громади. Наприклад, наша зала вміщує 1100 осіб. І тут безпосередньо отримують послуги приблизно тисяча громадян Лозової», – сказав Володимир Барановський.

За словами Володимира Барановського, уже завершують зварення ліфту та упорядкування території: асфальтове покриття біля Палацу культури. Також закінчують роботи щодо пожежного резервуара та утеплення фасаду. Окрім цього, наступного року місцева влада планує подати проєкт на будівництво спортивного залу в Палаці культури. Також сподіваються, що зможуть потрапити в Програму Президента «Велике будівництво».

«Ця будівля має прибудову, де розміщується спортивна частина міського палацу. Виготовлений проєкт, попередня вартість становить приблизно 78 млн грн, за яким повністю буде реконструюватися спортивна зала. Вона знаходитиметься з того боку, який ще не утеплюється, адже там будуть проведені значні роботи», – поділився планами заступник Лозівського міського голови.

Зокрема, за планом у приміщенні буде юнацька гімнастична зала, зала для занять художньою гімнастикою, тренажерна зала, зала боротьби, тренерський кабінет, сучасні душові та роздягальні.

«Найголовніше те, що буде приблизно 200 глядацьких місць. Тобто лозівчани зможуть прийти й подивитися будь-які спортивні змагання», – додав Володимир Барановський.

Більше фото

Джерело: Харківська обласна державна адміністрація