Жихорський міст планують реконструювати в межах «Великого будівництва»

У Службі автомобільних доріг повідомили про наміри реконструювати шляхопровід на км 11+200 дороги державного значення М-18 Харків – Сімферополь – Алушта – Ялта.

Шляхопровід розташований у Харкові, в мікрорайоні Жихор. Зараз на ньому виконують аварійні роботи для забезпечення безпечного руху транспорту. За даними САД, наразі роботи завершені на 70%.

Передбачається, що подальша реконструкція Жихорського шляхопроводу відбудеться в межах Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

За проєктом, реконструкцію проведуть на ділянці дороги загальною довжиною 1,5 км із двома смугами руху, з максимальною розрахунковою швидкістю 50 км/год.

«Реалізація даного проєкту дасть можливість підвищити комфортність та безпеку дорожнього руху; забезпечити оптимальну швидкість дорожнього руху, зменшити викиди відпрацьованих газів від транспортної мережі м. Харків; створити нові робочі місця як на стадії будівництва, так i на стадії подальшої експлуатації шляхопроводу; знизити навантаження на навколишнє природне середовище району Жихор та міста в цілому», – повідомили у Службі автомобільних доріг у Харківській області.

Роботи виконуватимуть спеціалізовані організації, переможці відкритого тендеру.

Ознайомитися з матеріалами ТЕО та звертатися із зауваженнями та пропозиціями можна за адресою: Служба автомобільних доріг у Харківській області, 61202, м. Харків, вул. Ахсарова, 2. Телефон: +38(057)336-83-28, факс +38(057)336-80-55. E- mail: [email protected].

Джерело: Харківська обласна державна адміністрація