Харківські поліцейські викрили міжрегіональну групу гастролерів, які обкрадали приватні будинки на території України

Зловмисниками виявилися 40-річний чоловік та 41-річна жінка.  Їх упіймали одразу після вчинення чергової крадіжки з одного з  домоволодінь.

Кримінальний дует спеціалізувався на крадіжках грошей та золотих виробів з приватних будинків громадян на території Харківської та інших областей України. До домоволодінь потерпілих вони проникали, віджимаючи металопластикові вікна.

Співробітниками Управління карного розшуку спільно з працівниками відділу поліції №1 Ізюмського райуправління поліції та оперативними підрозділами ГУНП в Харківській області був проведений комплекс оперативно-розшукових заходів та санкціонованих обшуків. 26 жовтня поліцейські затримали групу гастролерів безпосередньо після скоєння крадіжки з домоволодіння на території Харкова.  Зловмисниками виявилися 41-річна жінка та 40-річний чоловік, раніше засуджений за скоєння майнових злочинів. Громадянин затриманий в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та поміщений до ізолятора тимчасового тримання.

На даний час вирішується питання щодо повідомлення про підозру та обрання запобіжного заходу відносно подільниці чоловіка.

Згідно з наявною оперативною інформацією, зловмисники обґрунтовано підозрюються у скоєнні ряду крадіжок з домоволодінь громадян на території Харківської, Дніпропетровської, Кіровоградської, Львівської, Тернопільської та Хмельницької областей. До регіонів України направлені відповідні орієнтування для перевірки на причетність фігурантів до скоєння аналогічних злочинів.

 

Відділ комунікації поліції Харківської області