Індустріальний район: під час ліквідації пожежі у житловому будинку рятувальники врятували життя 5 його мешканцям

30 жовтня о 06:21 на номер «101» надійшло повідомлення про пожежу, що сталася у п’ятиповерховому житловому будинку коридорного типу за адресою: м. Харків, бульвар Івана Каркача, 75. Цей будинок колись був гуртожитком.

До місця виклику було направлено 2 підрозділи пожежно-рятувальної служби ДСНС на автоцистернах у складі 10 рятувальників. Також прибув автомобіль газодимозахисної служби та автодрабина.

На момент їх прибуття було видно, як з вікна п’ятого поверху йде дим. Розвідка встановила, що горіла одна з квартир на площі 15 кв.м., коридор був заповнений димом, який проникав до інших кімнат. Люди задихались від їдкого диму, тому діяти треба було негайно. Керівник гасіння пожежі, зважаючи на дані обставини, організував 2 бойові ділянки: перша з гасіння вогню, друга займалась рятуванням людей з небезпечної зони. Газодимозахисники вивели із задимленої зони 5-го поверху на свіже повітря 5 осіб, 1 з яких дитина. Всім їм знадобились маски апаратів захисту органів дихання. Окрім того, з нижніх поверхів були евакуйовані ще 23 людини. Завдяки оперативності рятувальників ніхто з мешканців не постраждав.

Подавши 1 пожежний ствол на гасіння вогню, співробітники ДСНС о 06:50 локалізували та о 08:18 ліквідували пожежу. Її причина та збитки наразі встановлюються.

 

ГУ ДСНС України у Харківській області

301021-8.jpeg301021-9.jpeg