У Лозовій з’явиться мурал на честь Олександра Лавренка і Сергія Моторного

У Лозовій на будинку нанесуть мурал. Рішення нанести малюнок на бік будинку, де проживали обидва лозівчанина, приймали 17 квітня.

«Надійшла пропозиція від спонсорів розмістити на цьому будинку, де проживав і Олександр, і деякий час жив Сергій, мурал, на якому будуть зображені два ці героя, які будуть пов’язувати і символізувати героїчних наших людей, які захищали наше місто, нашу країну», – Сергій Коба, секретар Лозівської міської ради.

Члени комісії проголосували за розміщення муралу, але домовились внести в ескіз корективи.


Також обговорювали логотип святкування 150-річчя Лозової. Розглядали кілька  варіантів.

«Пропонується в двох кольорових гамах. Були різні пропозиції, і шестерьонки, і трактори, і лоза і все інше, але не забуваймо, що це логотип заходу, а не герб міста. Це тільки для свята, щоб всі заходи проводились з цим логотипом, щоб вся сувенірна продукція під захід з цим логотипом виконувались. Тому, виносимо вам, на ваш розгляд, цей варіант у двох кольорових виконаннях», – Юрій Кушнір, керуючий справами виконкому Лозівської міської ради.

Після обговорення логотип затвердили, але вирішили доопрацювати.  На нараді обирали і майбутню символіку Лозівської ОТГ. Розглядали 6 варіантів, але жоден з них не підійшов за правилами геральдики. На цьому зауважив керівник краєзнавчого музею В’ячеслав Харченко.

«Я б хотів, щоб ми сьогодні все-таки виробили рекомендації тому, що все тут я бачу воно зовсім не відповідає геральдичним вимогам. Я можу зачитати, но це дуже довго буде. Є геральдичні закони, закони геральдики і прапористики, яким ми повинні підкорятися»,  – В’ячеслав Харченко, директор Лозівського краєзнавчого музею.

Наразі комісія рекомендуватиме авторам допрацювати ескізи спираючись на геральдичні закони. Також мерія звернеться до геральдичного товариства, щоб і там запропонували варіанти символіки.

9 коментарів

  1. А потом какой нибудь житель дома решит “утеплить” себе квартиру, и ему на стену прилепят пенопласт и покрасят в серый цвет. И будет “шикарный” мурал. И ни хрена ничего не смогут ему сделать. Уже сколько лет дома облепляют самовольно пенопластом без проектов и согласований а Зеленский и жопу даже не чухает по этому поводу.

  2. А потом какой нибудь житель дома решит “утеплить” себе квартиру, и ему на стену прилепят пенопласт и покрасят в серый цвет. И будет “шикарный” мурал. И ни хрена ничего не смогут ему сделать. Уже сколько лет дома облепляют самовольно пенопластом без проектов и согласований а Зеленский и жо#у даже не чухает по этому поводу.

    • идиоту-анониму

      дом утеплят перед работами по муралу

      • Антонина

        А кто об этом утепление хоть слово сказал?
        Человек реально указал на проблему в городе – неконтролирумое утепление домов. Которое наносит реальный вред конструкциям дома. И таки да – реально НИКТО не предпринимает никаких действий по отношению к нарушителям.

        • дура ты Тоня, как и тот кто додумаляся бы по картине пенопласт клеить.

    • Ти її підмий, а він подумає, хто тебе тр…е…

  3. почему не сделать мурал на какую то другую тему,ведь у каждого свои герои