У Лозовій провели ярмарок вакансій для людей з вадами здоров’я +vd

Міні-ярмарок пройшов у Лозівському міськрайонному центрі зайнятості. Місцеві підприємства шукали перукарів, фрезерувальників, торгівельних представників та інших фахівців.

Серед 28 зареєстрованих людей зі слабких здоров’ям таких спеціалістів не знайшлося. Жінки скаржилися, що для них дуже мало вакансій, а чоловіки відмовлялися від пропозицій, бо їм не підходять важкі умови праці.

Роботодавці та безробітні мають вміти знаходити спільне, вигідне для обох рішення, переконані у центрі зайнятості. Так було у випадку з Центром реабілітації «Довіра». Вони знайшли на ярмарку соціального педагога, якого не зазначали у переліку вакансій. Однак, поспілкувавшись з людиною, вирішили її взяти на роботу.

За даними Фонду соціального захисту інвалідів, нині у Харківській області живе понад 150 тисяч людей з вадами здоров’я. 64 тисячі з них — працездатного віку. Вони забезпечені роботою лише наполовину.

Представник фонду Галина Степанова радить роботодавцям бути сумліннішими та брати на роботу людей з фізичними вадами. У цьому зацікавлені, найперше, самі підприємства. За законом, 4% їхнього штату мають становити інваліди. Інакше директорів штрафуватимуть – у розмірі річного окладу. Наштрафовані гроші Фонд перерозподіляє на реабілітаційні центри. За них купують ліки, візки, палиці та інші необхідні хворим речі.

Анна Скрипник

 

{youtube}fIRkdEQVfAY{/youtube}