У Лозовій відбудуться громадські слухання щодо пам’ятника Леніну

ТРК

Лозівчани вирішуватимуть долю монумента 6 листопада о 15 годині в актовій залі міської ради.

 

Висловити своє ставлення до пам’ятника Леніну зможе кожен бажаючий лозівчанин, повідомила Тетяна Запорожець, секретар Лозівської міськради, на сесії 31 жовтня. Обмежень у кількості присутніх не буде. Якщо актова зала не вмістить усіх учасників слухань, запевнив міськголова Сергій Степанов, обговорення  продовжать на площі біля Леніна.

Спитати думку громади про монумент радянському вождю депутати міськради вирішили 8 жовтня на позачерговій сесії. Тоді ж домовилися створити спеціальну робочу групу, яка займеться організацією зібрання.

Серед причин, які змусили лозівських обранців підняти тему пам’ятника, – ленінопад на Близнюківщині. Його невідомі влаштували 7 жовтня. За одну ніч зловмисники розбили 3 монумента. Лозівчани мають показати приклад усій Україні, як цивілізовано вирішувати такі питання, наголосив на позачерговій сесії депутат міськради Сергій Коба 

За словами міськголови Сергія Степанова, якщо більшість лозівчан висловиться проти монумента, його акуратно демонтують і встановлять у іншому місці. Показово розбивати Леніна у Лозовій не будуть.