Юлія Світлична привітала учасників Х Міжнародного дитячого телефестивалю «Дитятко»

Цьогоріч фестиваль у Харкові встановив рекорд: для участі в ньому надійшло майже 1300 робіт з 91 країни світу.

«Рівень дитячого конкурсу, який цьогоріч уже вдесяте проходить на Харківщині, надзвичайно високий, – сказала голова ХОДА Юлія Світлична під час урочистого відкриття телефестивалю «Дитятко». –  На конкурс надійшло майже 1300 робіт з 91 країни світу, а до фіналу дійшли 176 робіт із 48 країн. Юні таланти кіно та телебачення з усього світу зібралися тут, на Харківщині, для того, щоб показати, на що вони розраховують і яких досягли вершин».

Юлія Світлична відзначила, що керівництво області робить все для того, щоб популяризувати Харківщину не тільки в Україні, але й у світі. І проведення в нашому регіоні подібних масштабних міжнародних заходів, безумовно, формує позитивний імідж області.

«Запрошуємо на заходи до нашої області гостей з інших країн світу, щоб вони подивилися на наш регіон та знайшли себе в цьому регіоні, а потім, повертаючись до своїх країн, розповідали про наш гарний край, – пояснила голова ХОДА. – Продовжимо й надалі приділяти увагу молоді для того, щоб надихати її на нові звершення. Адже це дуже гарно, коли молодь зацікавлена гарними ідеями та розвиває свої таланти».

Цього року програма ювілейного Міжнародного дитячого телефестивалю «Дитятко» розрахована на 4 дні. Вона містить майстер-класи, лекції, перегляд творчих завдань тощо. Переможців фестивалю нагородять 8 вересня під час церемонії його закриття, яка відбудеться о 14:00 у Харківському академічному драматичному театрі ім. О.С. Пушкіна  (вул. Чернишевська, 11).

Більше фото