Нові дитмайданчики у Лозовій вже поламали +vd

Восени у Лозовій з’явилися нові дитячі майданчики: 3 — на мікрорайонах та один — на Авилівці. Не встигли їх встановити, як безвідповідальні лозівчани поламали ігрові комплекси. Як повідомили комунальники, від вандалів потерпають й інші майданчики.

За нові дитмайданчики на мікрорайонах біля будинків відповідає КП “ЖУК”. За словами його директора Сергія Єршова, на майданчику біля 7 школи поламали карусель. Її комунальники зняли і ремонтують. Обіцяють повернути навесні. Також на цьому  майданчику вже немає баскетбольного кільця. Сергій Єршов говорить, що все це роблять підлітки.

Старших лозівчан таке ставлення до ігрових комплексів також обурює. Люди говорять: підлітки пішли такі, що їм кажи не кажи, вони все одно роблять, як заманеться.

На 4 мікрорайоні трохи погнули гойдалки, але комунальники це вже виправили, запевняє Сергій Єршов. На 6 мікрорайоні працівникам ЖУКа доводилося неодноразово ремонтували ігровий комплекс. Найчастіше лагодили карусель.

Також ЖУК відповідає за майданчик біля музею. За словами Сергія Єршова, тут не менше проблем. Через слабеньку конструкцію і велику кількість дітлахів комунальники постійно укріплювали ігровий комплекс. Зокрема, переварювали пружину на качалці та вкручували додаткові шурупи на так званій “бочці”.

Директор ЖУКа Сергій Єршов наголошує, що ремонти дитмайданчиків вони змушені робити за гроші, які надходять за квартплату. Відповідно, менше коштів йтиме на ремонти будинків.

Трохи постраждав дитячий майданчик і на Авилівці. Там познімали голубів з верхівок. Працівники локомотивного депо, які встановили ігровий комплекс, обіцяють все полагодити. Так повідомив начальник підприємства Віктор Артеменко. За його словами, працівники депо відповідатимуть за майданчик, поки не передадуть його на баланс місту.

Щодо ігрового комплексу у парку “Перемога”, там поки все ціле, запевняє заступник начальника управління ЖКГ та будівництва Лозівської міськради Олена Сало.

Ближче до Нового року у дітей з’явиться більше об’єктів для ламання, жартує директор ЖУКа Сергій Єршов: комунальники планують встановити близько 100 гойдалок у дворах, де ще залишилися опори для них.

Ірина Лєушканова

 

{youtube}dPGda4q-V30{/youtube}