Які страви можна приготувати з огірків?

Що можна приготувати з огірків

Огірки – незамінний продукт у сезоні. На природі їх величезна кількість, тому варто знати оригінальні способи використання цього корисного овоча. Один з найпростіших варіантів – вичавити з огірків сік та використати його для оригінальних смузі. Просто наріжте огірок, трохи потримайте засічку трубкою, збийте у блендері разом з ківі та додайте трохи цукру. Освіжаючий смак гарантований!

Якщо у вас є багато огірків, можете спробувати приготувати оригінальне огіркове пюре. Для цього насітьте огірок та кабачки, покладіть їх у каструлю з киплячою водою на кілька хвилин, вийміть, накрійте холодною водою і замочіть у блендері. Додайте трохи солі, перцю та олії, постоять пару годин, потім підігрійте і подавайте до страв. Це невеликий шедевр кулінарного мистецтва!

Особливо цікавою стравою з огірками є оригінальна закуска з огірків, чорного перцю та часнику. Для її приготування наріжте огірки кружечками, додайте дрібно нарізаний часник, чорний перець та трохи олії. Покладіть всі інгредієнти в миску і додайте фету. Прикрасьте свою страву зеленню та подавайте до основного столу. Таку закуску можна використати і як гарнір до м’яса або риби.

Гарнір до оселедця з заморожених огірків

Гарнір до оселедця з заморожених огірків

Для приготування гарніру з заморожених огірків вам знадобиться зубчик часнику. Перед початком приготування, обов’язково наріжте часник на дуже дрібні кружечки і постояти його кілька хвилин.

Трохи потім викладіть на сковороду з кількість оливкової олії, додайте дрібні порізані стебла м’яти і трохи покладіть огірки. Підсмажте їх до золотистого кольору, постійно помішуючи.

Потім вийміть огірки зі сковороди і наріжте їх на невеликі круглики. Додайте в миску огірки, приготовані на сковороді, додайте сіль і чорний перець за смаком. Додавайте кількості оливкової олії і соку ківі в залежності від кількості огірків.

Збийте масу згущеного молока і невелику кількість цукру з огірками в блендері до отримання однорідного пюре. Якщо ви не любите солодкий смак, замініть цукор на сіль або додайте обоє. Після отримання однорідного пюре, додайте ще трохи соку огірків з цукром для насичення смаку.

Прикрасьте страву оригінальними шматочками фети і наріжтем кілька шматочків ківі. Подавайте гарнір до оселедця зі свіжою зеленню і насиченим смаком. Ця страва чудово підійде в будь-який сезон!

Приготування

Один із найпростіших способів приготувати огірки – це мариновані огірки. Якщо у вас є дуже багато огірків і ви хочете зберегти їх на тривалий період, то це саме те, що потрібно.

Почніть з маринаду. Викладіть у каструлю деяку кількість води, додайте цукор, сіль, олію та оцет. Дайте маринаду постояти, щоб солодкий смак об’єднався зі смаком солі та олії.

Покладіть огірки в киплячу воду на декілька хвилин, потім вийміть їх і викладіть в одиночний шар на сухому полотенці. Ось такий часник повинен стояти кілька годин або навіть на ніч.

Після цього натріть наріжте огірок дуже натертий (можна використати блендер) кабачок, додайте до нього приготовлену м’яту, додайте трохи кінзи, вийміть зубчик часнику, додайте трохи соку з лимона та чорного перцю. Заваріть прилад як маленькі шматочки, це буде також

Остаточний крок – це привести огірки у апетитний вид. Покладіть мариновані огірки на страву або тарілку. Додайте трохи ківі на верху огірків. Прикрасьте страву шматочками фета та подайте зеленими з невеликими кабачками, з коровою олією та чорним перцем.

Закусочна паста з авокадо і заморожених огірків

Закусочна паста з авокадо і заморожених огірків

Огірки – це дуже смачна і корисна овочева культура. Зазвичай їх використовують для приготування салатів і гарнірів, але можна їх також використовувати для створення оригінальних закусок.

Одним із варіантів створення неабияк смачної закуски з огірків є паста з авокадо і заморожених огірків. Для приготування цього дивого смаку потрібно мати наступні інгредієнти:

  • зелені огірки – 1 невеликий шт.;
  • авокадо – 1 шт.;
  • сок лимона – 1 столова ложка;
  • часник – 1 зубчик;
  • сіль – за смаком;
  • чорний перець – за смаком;
  • олія – за смаком.

Перед початком приготування огірок потрібно розморозити в холодильнику. Потім огірки наріжте на невеликі кільця.

Далі необхідно підготувати авокадо. Вилийте м’яку частину виключно з пюре і збирайте з желатину. Потім вийміть кісточку з авокадо і наріжте плід на кубики.

Викладіть блендер заморожені ківі, авокадо, сіль, цукор, сік лимона, пікантний стр

Смажені свіжі огірки з кабачками

Смажені свіжі огірки з кабачками

Замість традиційного маринування, спробуйте приготувати оригінальну страву – смажені свіжі огірки з кабачками. Це простий, але дуже смачний спосіб приготування овочів, який додасть новий смак вашому столу.

Для приготування викладіть огірки та кабачки на дошку. Наріжте їх тонкими кружечками або соломкою, залежно від вашого смаку.

У невеликій каструлі розітріть пару зубчиків часнику і покладіть його у сковороду з розігрітою олією. Додайте наріжені огірки та кабачки і трохи посмажте їх до золотистого кольору.

Потім додайте трохи цукру, сок з половини лимона або кілька крапель лимонного соку, солі та чорного перцю за смаком. Постояти страву на вогні ще кілька хвилин, поки овочі зможуть насититися смаком спецій.

Перед подаванням додайте трохи мяти та наріжте невеликий шматочок фета сир. Смажені свіжі огірки з кабачками подавайте як окрему страву або в якості гарніру до основного столу.

Ця страва підходить для літнього сезону, коли огірки та кабачки є дуже соковитими та смачними. Вона також може бути ідеальним варіантом для використання невеликої кількості огірків або кабачків перед їх втратою свіжості.

Огірковий гаспачо

Огірковий гаспачо – це свіжий та освіжаючий суп, який чудово підходить для літніх днів. Його можна приготувати зі смачних і соковитих огірків.

Для приготування огіркового гаспачо наріжте дуже мелко огірок та кабачки. Потім, викладіть їх в блендер та додайте нарізаний ківі та трохи часнику. Збийте всі компоненти в пюре.

Для оригінальних ноток смаку при додаванні огірків можна замінити частину їх кабачками. Це дозволить розтягнути кількість огірків і зробить гаспачо ще більш ситним.

Попередньо приготуйте чорний перець та сіль. Додайте їх до пюре з огірків та доведіть до смаку, прикрасьте страву зеленою м’ятою. Якщо хочете, можна також додати дуже невелику кількість цукру, щоб підкреслити солодкуватість огірків та ківі.

Гаспачо варто постояти в холодильнику протягом кількох годин перед подачею. Прикрасьте гаспачо олією та додайте трохи кубиків фета

Підавайте гаспачо прохолодним, насолоджуючись його свіжим смаком та незвичайним поєднанням огірків та інших овочів.

Легкий освіжаючий салат з огірків і ківі

Літом, перед самим гарячим сезоном, багато хто шукає оригінальних страв, щоб охолодитися і насолодитися свіжими смаками. Одним з таких варіантів є легкий освіжаючий салат з огірків і ківі.

Для приготування цього салату вам знадобиться невеликий огірок, кілька ківі, невеликий зубчик часнику, трохи мяти, сіль, перець, олія і розжинатиця (фета). Салат вийде дуже ніжним і освіжаючим.

Спочатку наріжте огірок і ківі довгими соломками. Додайте попередньо нарізаний часник та кілька листочків м’яти. Збийте олію з соком лимона або лайму у блендері, а потім додайте цей мікс в салат. Смаком солі і перцю регулюйте солат за своїм смаком. Перед подачею прикрасьте розжинатицею.

Цей легкий освіжаючий салат з огірків і ківі стане чудовим доповненням до будь-якої страви. Використовуйте його як гарнір або самостійну страву. Подавайте в зручній посудині, охолоджену і з приємним насиченим смаком.

Напій з огірка і яблука

Напій з огірка і яблука

Огірки – це дуже популярний із сезонів овочі, які можна використовувати не лише як складник для салатів та гарнірів, але й для приготування оригінальних напоїв.

Один з таких напоїв – це сок з огірка і яблука. Цей напій досить простий у приготуванні. Щоб зробити його, вам знадобляться огірки та яблука. З огірків потрібно видалити шкірку, а потім нарізати їх на невеликі шматочки.

Огірки разом з яблуками покладіть у блендер. Додайте трохи цукру за смаком, трохи солі та чорного перцю. Збийте всі інгредієнти до однорідного пюре.

Додайте в пюре трохи олії. Щоб напій був дуже освіжаючим, додайте до нього трохи лимонного соку або листя м’яти.

Якщо ви бажаєте, напій можна прикрасити кількістю огірків або зубчиком часнику. Сок з огірка і яблука готовий до подачі!