РФ майже завершила стягування військ до кордонів України – CNN

За даними розвідки Міністерства оборони України, Російська Федерація майже завершила процес стягування військ до українських кордонів. Наразі там зосереджено понад 127 000 військових.

Про це повідомляє CNN.

“Повна чисельність сухопутного угруповання ЗС РФ на українському напрямку становить понад 106 тисяч осіб особового складу. Разом з морською та повітряною складовою загальна чисельність становить понад 127 тисяч військовослужбовців”, – йдеться у звіті Міноборони України, наданому ексклюзивно CNN.

Як зазначається у документі, дії РФ спрямовані на розкол Євросоюзу, НАТО та обмеження можливостей США щодо забезпечення безпеки на європейському континенті.

Українська військова розвідка також наголосила, що РФ підтримує понад 35 000 сепаратистів на Донбасі та розмістила в ОРДЛО понад 3 000 своїх військовослужбовців. Вздовж українського кордону росіяни розгорнули додаткові підрозділи радіозв’язку та втричі збільшили число розвідувальних польотів, у порівнянні з 2021 роком.

“Наприкінці грудня і в січні Росія переміщувала до кордону “запаси боєприпасів, польові госпіталі та служби безпеки”, що, за словами України, “підтверджує підготовку до наступальних дій”, – повідомляє CNN.

В Міноборони також наголосили, що існує ризик використання Росією ракет середньої дальності для “знищення життєво важливих об’єктів”. Зафіксовано перекидування додаткових тактичних груп оперативно-тактичних комплексів “Іскандер”. Ракети такого типу можуть вразити цілі на відстані 500-700 км, зокрема й столицю країни Київ.


273