З млинцями, кашею та живими призами відгуляли Масляну у Близнюках +vd

 

На районному стадіоні ім Миколи Биченка організували концерт, ярмарок, польову кухню та розваги.

З млинцями, кашею та живими призами. Так відгуляли Масляну у Близнюках. На районному стадіоні імені Миколи Биченка вперше розгорнулося масштабне свято. Там керівники селища організували концерт, ярмарок, польову кухню та розваги. Люди могли погуляти, дешево купити продукти, виграти ягня, а також покуштувати млинців з усіх куточків Близнюківщини.

На гуляння зібралися близнюківці і мешканці району. Частина людей згуртувалася біля невеличкої сцени. Там лунали поздоровлення та побажання від місцевих керівників та  гостя – депутата Харківської облради Дмитра Добкіна. Після їхніх виступів почалася розважальна програма з піснями і танцями.

Також на стадіоні організували ярмарок. Місцеві сільгосппідприємства торгували своїм товаром, ціни на який «не кусалися».

До ярмарку долучилися і сільські ради Близнюківського району. Їхні представники розмістилися у павільйонах. Спеціально до свята вони підготували різноманітні кулінарні страви, оформили свої палатки в українському стилі. Башилівці навіть привезли справжній патефон.

Біля павільйонів представники сільрад співали і танцювали. Були навіть ряджені. Особливо виділявся з натовпу чоловік, одягнений у коня. Він катав дітей у санчатах.

Після презентацій сільські ради почали пригощати людей млинцями та варениками.

Частування людям сподобалось, особливо тим, кому млинці дісталися безкоштовно. Проте не всі сільради задарма роздавали головну страву Масляної. Дехто брав гроші, проте символічні – гривню-дві за млинець.

Не витрачаючи гроші, близнюківці могли підкріпитися на польовій кухні. Там пригощали кашею, шурпою та варениками. Пити давали чай.

Люди могли покататися на конях. Проводили тут і спортивні змагання. Дівчата та хлопці випробовували себе у різних естафетах. Навіть, здавалося б, у чоловічому виді спорту – підніманні гирі –  показали клас і жінки. Переможцям давали фішки. Їх близнюківці вимінювали на призи.

Подарунки отримали і більше сотні людей, які взяли участь у безпрограшній лотереї. У ній можна було виграти все, що завгодно – від каші до ягня.

Головною частиною гуляння на Масляну стало спалення опудала. Під час цього дійства деякі близнюківці не встояли на місці – пішли у танок.

Ірина Лєушканова

 

 

{flv}28_02_12_maslenica bliznecy{/flv}