У лозівчанина вкрали машину, щоб покататися, і спалили її +vd

13 лютого лозівських міліціянтів викликали в одну з посадок неподалік залізниці. Там знайшли спалену автівку.

Всю ніч каталися, розбили, а під ранок спалили. 13 лютого палаючу машину у посадці поблизу залізниці — це район закритого мосту на Панютине — побачили пасажири потягу. Вони викликали правоохоронців. Машина була без номерів, але за номером на рамі вдалося встановити, хто власник.

 

Ним виявився молодий лозівчанин. Чоловік був вражений тим, що сталося з його «Таврією». За 4 дні до того він її цілу і неушкоджену ставив у гараж свого родича.

16 лютого міліціянти затримали власника гаража. Як з’ясувалося, цей вже тричі засуджений за крадіжки чоловік діяв з 3 спільниками (двоє теж мали судомості). Ця компанія взяла машину покататися.

Протягом ночі вони об’їздили Лозову, Панютине, доїхали до сіл Комсомольське і Радянське, але дорогою розбили машину об дерево. Вона глохла, її намагалися заправити, але автівка все одно не їхала. Під ранок її доштовхали до посадки, зняли номери і підпалили, сподіваючись приховати злочин.

Після цього родич потерпілого сам звернувся до міліції. Він зявив, що з його гаража вкрали речі. Про машину чоловік у заяві не згадав.

Однак перекласти відповідальність на інших не вдалося. Усіх причетних до злочину осіб затримали. Слідчі порушили кримінальну справу за частиною другою статті 289 Кримінального кодексу України. Підпалювачам загрожує від 5 до 8 років ув’язнення, можливо, з конфіскацією майна.

Валерія Гецко

 

{flv}28_02_12_mashina{/flv}