У Лозовій ВІЛ-інфікованих стало менше +vd

 

Ситуацію з ВІЛ, СНІД, туберкульозом та наркоманією розглядали на засіданні  Лозівського міськвиконкому.

Зі статистикою захворювань по місту ознайомила Неля Кашинська, начальник відділу соціальної роботи Лозівського центру для сім’ї, дітей та молоді. За її словами, у минулому році після обслідування 4 тисяч 113 лозівчан виявили 34 нових ВІЛ-позитивних. Загальна ж кількість ВІЛ-інфікованих зменшилась. Якщо у 2010 році їх у Лозовій було 248 чоловік, то у 2012-ому – 221.

Але таке зменшення кількості ВІЛ інфікованих не є радісним. Частина цих людей померла, а частина перейшла у іншу групу – хворих на СНІД. Синдром імунодифіцита на сьогодні у Лозовій мають 24 особи.

Ще одна страшна біда сучасності – туберкульоз. На сьогодні у Лозовій виявлено 170 таких хворих. Член міськвиконкому, директор «Укрспецвагону» Геннадій Бурцев розповів жахливий випадок, який стався у Панютиному два тижні тому. Там у місцевому гуртожитку на туберкульоз захворіла маленька дівчинка. Джерелом інфекції стали речі хворого сусіда. Чоловіка з кімнати виселили, але його майно залишилось. Це і спричинило біду.

Як пояснила головний міськрайонний санітарний лікар Тетяна Овчарюк, речі хворого вже обробила санстанція. А ось розібратися з пустою кімнатою, де мешкала хвора людина, повинні комунальники.

Лозівський міський голова Сергій Степанов, вислухавши всю інформацію про роботу відповідних служб із хворими на ВІЛ, СНІД, туберкульоз, наркоманію та алкоголізм, побажав їм «так тримати».

Інна Воробйова

 

 

{flv}28_02_12_snid{/flv}