До Дня дитячого телебачення “Читайликова пошта” розкриває секрети +vd

 

До Міжнародного дня дитячого телебачення журналісти телеканалу “Сігма” розповіли про закадрові секрети дитячої програми.

6 березня – Міжнародний день дитячого телебачення і радіомовлення. На честь цього свята наші журналісти підготували матеріал про те, як знімається дитячий проект телекомпанії «Сігма».

Створення дитячої програми починається із запитань дітлахів. Авторка «Читайликової пошти» Олена Коваленко розповідає: питання для Читайлика в основному надсилають діти за допомогою інтернет-пошти. Адресу можна знайти на сайті «Сігми».

Потім Олена пише текст до програми. Коли той готовий, починається найцікавіше – зйомка.

Знімається програма у спеціально оформленому кутку студії. Частенько зйомка затягується, бо заважають співробітники, які бігають тудисюди. Також буває багато дублів, оскільки з першого разу не завжди можна правильно сказати текст на камеру. Часто плутаються слова, виникають кумедні моменти.

Головним секретом дитячої програми є герой Кокоша-Листоноша. Це м’яка іграшка. Нею керує і озвучує людина, яка ховається за поштовою скринькою. Хто це, авторка програми не говорить. Вона розповідає тільки, що голос Кокоші змінює за допомогою аудіопрограми.

Коли зйомку у студії завершено, Олена Коваленко починає працювати над монтажем. За допомогою спеціальної комп’ютерної програми авторка збирає все докупи. Це і зйомка у студії, і картинки, і мультики, які ілюструють те, що говорить Читайлик. Змонтоване відео, без усього зайвого, діти і бачать на своїх телеекранах.

Дітлахи, можуть не тільки дивитися «Читайликову пошту», а й долучатися до створення програми. Для цього потрібно надсилати свої запитання. Автор найоригінальниших питань отримує книжку у подарунок.

 

Ірина Лєушканова

 

{flv}6_03_12_poshta{/flv}