Депутат облради Олександр Колесников радив щодо землі і комуналки +vd

 

Народний обранець вислухав скарги людей, порадив, як вирішити їхні проблеми, деякими питаннями зайнявся особисто.

Як вирішувати проблеми з отриманням актів на землю? Що робити, аби у вашій багатоповерхіці зробили ремонт покрівлі? Як домогтися зменшення тарифу на електроенергію у гуротожитках з електропічками? Усе це пояснював лозівчанам депутат Харківської обласної ради Олександр Колесніков. 14 березня він провів свій черговий прийом громадян.

У лозівчан стали частіше виникати проблеми з отриманням актів на землю. Дехто роками чекає на необхідні документи. Хоча отримати їх не так вже й складно, говорить Олександр Колесников.

Проблеми з оформленням землі депутат пов’язує передусім зі скороченням штатів. Працівники обласних інстанцій просто не встигають опрацьовувати купу документів, що надходять від людей. Утім, каже депутат, лозівчани не повинні від цього страждати. Народний обранець вирішив особисто втрутитися у ситуацію. Він клопоче за усіх, хто до нього звертається. Часом достатньо лише телефонного дзвінка, щоб люди отримали необхідні документи, розповідає Олександр Колесников.

Актуальними для лозівчан залишаються комунальні проблеми, зокрема, діряві дахи.

За словами депутата, минулого року він домігся, щоб полагодили 3 дахи. 4 ще мають відремонтувати у нинішньому.

Посприяв народний обранець і вирішенню проблеми з електрикою у гуртожитках на 9 мікрорайоні. Маючи електроплити, їхні мешканці роками платили за звичайним, а не зменшеним тарифом. Людям це дорого коштувало. Нині ситуація покращується.

Є зміни на краще і у вирішенні загальноміських комунальних бід. Про це Олександр Колесников розповів працівникам Лозівського ковальсько-механічного заводу. Він доповів, що у плани робіт та програми депутати обласної ради внесли ремонт лозівського водопроводу (1,8 млн. грн.) та реконструкцію каналізаційної системи  міста (7 млн. грн.).

Наступного разу народний обранець прийматиме лозівчан  на початку квітня. Олександр Колесников просить людей, щоб вони документально фіксували усі звернення до комунальних чи інших управлінь та обов’язково приносили ці папери на прийом. З ними проблеми вирішуватимуться швидше.

Анна Скрипник

 

{flv}16_03_2012_aktu na zemly{/flv}