Лозівщина попрощалася з видатним земляком Іваном Кудрею +vd

 

В Орільці поховали кавалера 4 орденів, заслуженого аграрія Івана Кудрю. Він пішов з життя 13 березня.

Лозівщина попрощалася з видатним земляком, заслуженим працівником сільського господарства України, керівником колгоспу імені Свердлова Іваном Захаровичем Кудрею. Він пішов з життя 13 березня. Йому було 80 років. Кавалера орденів Леніна, Жовтневої Революції, Трудового Червоного Прапора і Знак пошани хвилиною мовчання вшанували депутати районної ради на своїй сесії 14 березня.

А поховали Івана Захаровича Кудрю, за його заповітом, в Орільці — селищі, яке стало для нього рідним.

Прощання з Іваном Захаровичем 15 березня проходило перед Орільською селищною радою. Сюди зібралися люди з різних куточків Лозівщини: рідні, колишні співробітники, друзі, просто люди, яким Іван Захарович зробив добро.

Молодий Іван Кудря приїхав в Орільку у 1965 році агрономом. У 69-му очолив місцевий колгосп імені Свердлова і керував ним більше 30 років. За цей час він виховав величезну кількість учнів. Серед них — нинішні керівники сільгосппідприємств Лозівщини і очільники району різних років. Цього дня вони прийшли попрощатися зі своїм великим вчителем.

Голова райдержадміністрації Богдан Рева говорить: не лише Лозівщина — вся Харківщина тужить за своїм видатним аграрієм. “Іван Захарович Кудря був головою ради колгоспів області — це, що зараз називають асоціацією. Це людина, про яку памятають усі обласні працівники сільського господарства і всі керівники, які раніше працювали. Це велика особистість, я гадаю, сьогодні тут сумує вся Орілька: стільки, скільки він зробив для селища, не зробив ніхто”, – сказав Богдан Рева.

Іван Захарович Кудря був депутатом Лозівської районної ради протягом 8 скликань. Скільки міг, він ходив на районні зібрання аграріїв, давав поради. Останні кілька років видатний керівник жив у Лозовій, але поховати заповів себе в Орільці.

Валерія Гецко

 

{flv}16_03_2012_pomer Kydrya{/flv}