Різні рецепти смачних вареників з картоплею, які варто спробувати

Різні способи приготування смачних вареників з картоплі

Вареники з картоплею – це одна з найпопулярніших страв української кухні. Цей смачний та ситний десерт можна приготувати різними способами, змінюючи технологію приготування тіста та начинки. Якщо ви любите вареники з картоплею, пропонуємо розглянути кілька цікавих рецептів.

Перед початку приготування вареників з картоплею необхідно підготувати всі необхідні інгредієнти. Однією з головних складових страви є, звичайно ж, картопля. Її слід очистити та відварити до готовності. Потім картоплю необхідно добре перетерти або розтерти з допомогою тертки. Для приготування начинки також потрібна цибуля, яку слід дрібно нарізати. Часу на це займе небагато, але вона додасть страві особливого смаку і аромату.

Також необхідно приготувати тісто. Для цього використовується пшеничне борошно, яке слід перемішати з яйцями, рослинним маслом та харчовою сіллю. З цих інгредієнтів формується тісто, яке потім розкочується на розкатці з використанням борошна. З такого тіста формуються коржіки, на які потім кладеться підготовлена начинка.

Після того, як ви сформували коржіки з тіста та поклали на них начинку, вареники готуються шляхом опускання їх у окроплений окропом окроп. Вода повинна бути підсоленою. Варіть вареники до повного готовності, доки вони не спливають на поверхню відвару. Після цього вареники слід злити з води та промити їх холодною водою, щоб зупинити процес варіння.

Очищену картоплю для приготування вареників можна використовувати у різних стравах. Крім того, вареники з картоплею можна подавати з різними соусами та приправами. Після випікання вареники мають злегка зійти та набути рум’яності. Такий десерт добре поєднується з кефіром або зі смачною сметаною з додаванням свіжих зелених. Вареники з картоплею – це смачна і ситна страва, яка підійде як для сімейного обіду, так і для святкового столу.

Рецепт вареників з картоплею та цибулею

Для приготування вареників з картоплею та цибулею вам знадобиться наступні інгредієнти: картопля, цибуля, борошно, яйця, сіль, рослинна олія, вершкове масло, кефір, зелень, перець.

Почніть з приготування начинки для вареників. Для цього очищену картоплю наріжте на кубики і відваріть у подсоленій воді до м’якості. Потім картоплю слід відкинути на друшляк і дати їй стекти. Опустіть цибулину в киплячу воду на пару секунд, щоб зняти гірку речовину, потім злейте воду і дрібно наріжте цибулю. В каструлю з розітрими маслом покладіть цибулю і тушкуйте, поки вона не стане прозорою.

Після цього перемішайте цибулю з картоплею, додайте сіль та перець за смаком, додайте зелень і перемішайте. Начинку для вареників з картоплею і цибулею можна використовувати для інших страв, таких як пироги або млинці.

Тепер перейдемо до приготування тіста. У миску віділіть борошно, зробіть у ньому заглиблення, додайте яйця, сіль та вершкове масло. Залейте кефіром і змішайте всі інгредієнти до однорідної маси. Додавайте борошно поступово, замісивши м’яке тісто.

Покрийте тісто зволоженою серветкою і залиште на 30 хвилин, щоб воно виростало.

Після цього розкатайте тісто на стілі і викладіть на нього невеликі порції начинки з картоплею та цибулею. Закрийте вареники, обернувши тісто навколо начинки, і склейте краї. Варіть вареники у киплячій солоній воді до повного спливання.

Підготовлену страву можна подавати з вершковим маслом або розтопленим маслом з цибулею. Прикрасьте вареники зеленню та свіжими овочами на ваш смак.


Вареники з сирою картоплею

Вареники з сирою картоплею

Вареники з сирою картоплею

Для приготування вареників з сирою картоплею вам знадобиться такий рецепт. Спочатку необхідно очистити картоплю, потім наріжте її на коржики і відваріть у підсоленій воді до готовності. Якщо картопля вариться, це значно зменшить часу приготування. Потім злейте воду і додайте масло, сіль, перець та тертці. Перемішайте цю масу, щоб усі інгредієнти рівномірно розподілилися. Якщо ви любите гострі страви, то варто додати трохи перцю.

Далі розглянути технологічні кроки приготування коржів. Для цього змішайте муку з яйцями та кефіром, додайте трохи солі. Повинна утворитися м’яка маса. З неї ви можете почати формувати коржі. Сформуйте круглі коржі, в центр кожного положіть невелику порцію картоплевої маси і оберніть корж на півовалку. Для отримання рум’яності та м’якості вареників рекомендується підсмажити коржі на розігрітій сковороді.

Після цього варіть вареники у окремій каструлі з підсоленою водою до готовності. Як тільки вони вспливають на поверхню, їх можна виймати. Варіть вареники протягом 5-7 хвилин. Готові вареники можна подавати на стіл зі сметаною, цибулею та зеленню. Смачного!

Рецепт вареників з картоплею та грибами

Рецепт вареників з картоплею та грибами

Для приготування вареників з картоплею та грибами вам знадобиться:

  • Тісто: борошно, кефір, яйця, сіль, рослинна олія.
  • Картопля: картопля, цибулина, сіль, перець, рослинна олія.
  • Гриби: свіжі гриби, цибулина, сіль, перець, рослинна олія.

Почніть з приготування тіста. Змішайте борошно, кефір, яйця, сіль і рослинну олію. Замісить тісто до однорідності та покладіть його в холодильник на 30 хвилин для настою.

Поки тісто настоюється, приготуйте начинку. Для картопляної начинки, оберніть картоплю, помийте її та відваріть до м’якості. Потім очистіть та покриште тертцем. Додайте цибулину, сіль, перець та рослинну олію. Добре перемішайте.

Для грибної начинки, очищені гриби нарізайте на кубики. Обсмажте цибуліну, додайте гриби, сіль, перець та рослинну олію. Смажте до готовності.

Візьміть тісто з холодильника і розкатайте його на стілі до тонкого шару. Використовуючи різний діаметр форми або кружку, виріжте кружечки з тіста.

На кожний кружечок тіста викладіть трошки начинки з картоплею або грибами. Злегка змочіть краї кружечка водою і оберніть його на півкруг, злегка прижимаючи краї.

Опустіть вареники в окроплений окропом окроп та варіть у киплячій воді протягом 10-15 хвилин.

Після варіння, вареники можна подавати на стіл зі сметаною та зеленню. Насолоджуйтесь цим смачним та поживним блюдом!

Рецепт приготування ледачих вареників з картоплі

Рецепт приготування ледачих вареників з картоплі

Якщо вам хочеться смачних вареників з картоплі, але немає багато часу на їх приготування, пропонуємо спробувати рецепт приготування ледачих вареників. Цей спосіб готування дуже простий і не вимагає багато зусиль.

На початку необхідно приготувати фарш з картоплі. Для цього очищену картоплю варіть до м’якості у підсоленій воді. Потім відкиньте воду і розтертье картоплю на тертці або пропустіть через м’ясорубку. Додайте сіль, перець, дрібно нарізану цибулю і перемішайте.

Після цього варті приготування коржів для вареників. Візьміть підготовлену масу з картоплі і розглянути один коржик. На нього покласти невелику порцію начинки та аккуратно замкнути вареник. Зробіть так з усіма коржиками. Якщо у вас є гриби, їх можна додати до начинки, це надасть вареникам особливого смаку.

Тепер пропонуємо вам варити вареники. Великий каструлю наповніть водою і поставте на вогонь. Додайте сіль і доведіть до кипіння. Після цього оберніть вареники в гарячу воду і варіть протягом 5-10 хвилин до готовності. Варені вареники повинні спливати на поверхню.

Готові вареники вийміть з води, дайте їм трохи остигнути і потім оберіть. Для того, щоб вони набули додаткової рум’яності, варті вареники підсмажити на розігрітій сковороді з маслом.

Вареники можна подавати з вершковим соусом або кефіром. Ця страва дуже популярна в Україні та інших країнах, і використовується в різних кулінарних традиціях.

Вареники з картоплею і сиром

Вареники з картоплею і сиром

Вареники з картоплею і сиром – це один з найпопулярніших рецептів, який можна зустріти в українській кухні. Для приготування цієї страви потрібні наступні інгредієнти: картопля, сир, борошно, яйця, сіль, масло. Такий рецепт вареників використовується вже з давніх-давен і завжди був улюбленим серед наших предків.

Початку приготування страви потрібно очистити картоплю, розрізати її на кубики, а потім відварити в підсоленої воді до м’якості. Поки картопля вариться, можна зайнятися приготуванням тіста. Для цього замішайте масу з яйцями, додайте трохи солі та харчової соди. Поступово доливайте воду і замішуйте тісто до одержання гладкої і м’якої консистенції.

Після того, як картопля буде готова, викладіть її в миску і додайте туди сир, розтертий на тертці. Добре перемішайте цю масу до однорідності. Тепер займемося формуванням вареників. Розкочуйте тісто на пласт, а потім виріжте з нього круглі краї, допомогою поварського ножа або склянки. На кожному круглому коржі поставте невелику кількість маси з картоплею і сиром, а потім аккуратно зламайте пласт по діагоналі і злепіть вареник.

Технологічна плівка між коржами допомагає зберегти форму вареників під час варіння. Опустіть вареники в киплячу підсолену воду і варіть їх протягом 5-7 хвилин до готовності. Після цього вийміть їх з каструлі і дайте трохи охолонути.

Готові вареники з картоплею і сиром можна подавати на стіл, поливши їх вершковим маслом та посипавши свіжою зеленню. Це смачна та ситна страва, яку люблять як дорослі, так і діти. Вона значно різноманітнює наш раціон і додає в нього нових смаків і ароматів. Пропонуємо спробувати цей рецепт і насолодитися багатими смаками вареників з картоплею і сиром!

Рецепт вареників з картоплею та салом

Для приготування цього вареника вам знадобляться такі інгредієнти:

  • 500 г картоплі
  • 200 г сала
  • 2 столові ложки рослинної олії
  • 1 яйце
  • 200 мл кефіру
  • 500 г борошна
  • сіль і перець за смаком

Почніть з підготовки начинки для вареників. Варіть картоплю у подрібненій формі до м’якості. Очищену картоплю терте на тертці і посоліть за смаком. Пропонуємо додати також дрібно нарізаний цибульку для пікантності начинки. З сала витріть жир і наріжте його на дрібні кубики. Потім обсмажте сало на розігрітій сковороді до золотисто-рум’яної ​​корочки. Додайте обсмажене сало до картоплі і перемішайте.

Тепер перейдемо до тіста. В глибокій мисці змішайте яйце, кефір, рослинну олію і сіль за смаком. Поступово додавайте борошно, перемішуючи тісто до однорідної консистенції. Витріть тісто на дошці, посипаній борошном, і розкатайте його до товщини приблизно 2 мм.

За допомогою склянки або пульта виріжте невеликі кружечки з тіста. На кожен кружечок кладемо трохи начинки з картоплі та сала і згинаємо його на пів. Вивернуті вареники знову згинаємо, утворюючи краї. Продовжуйте цей процес до повного завершення всього тіста та начинки.

Опустіть вареники в окроп, варіть їх протягом 5-7 хвилин, поки не вспливуть на поверхню. Вийміть їх з води за допомогою дерев’яної ложки і переложіть на тарілку, попередньо змащену вершковим маслом. Прикрасьте свої вареники з картоплею та салом дрібно нарізаним зеленню та подавайте до столу.

На цьому рецепт приготування вареників з картоплею та салом завершений. Ця страва ідеально підійде для сімейного обіду або святкового застілля. Спробуйте змінити начинку, додавши гриби або інші коренеплоди за вашим смаком. Приготувавши ці вареники раз, ви точно полюбите їх і неодноразово будете повторювати цей рецепт.