Лозівська міліція застерігає: за брехню про злочин можна потрапити до в’язниці +vd

За даними Лозівського міськвідділу міліції, більше половини заяв про крадіжки телефонів лозівчани подають безпідставно.

Якщо ви загубили телефон, не кажіть, що його вкрали, — за це можна потрапити у в’язницю, попереджає лозівська міліція. За її даними, більше половини заяв про крадіжки телефонів лозівчани подають безпідставно. Брешучи, люди сподіваються, що правоохоронці повернуть загублене майно. Але міліціянти відмовляються далі це терпіти.

Під час написання заяви кожного громадянина попереджають: він нестиме кримінальну відповідальність, якщо злочину насправді не було. У Кримінальному кодексі це стаття 383. Частина перша її передбачає до 2 років в’язниці, а друга — до 5.

Попри це лозівчани усе одно брешуть. Як, наприклад, один чоловік, що написав заяву про пограбування, розповідає помічник начальника міськвідділу Тетяна Носова. За  словами потерпілого, вночі біля супермаркету невідомий вихопив у нього телефон і зник у невідомому напрямку. Однак, коли правоохоронці знайшли апарат, з’ясувалося, що ніхто чоловіка не грабував. Вранці біля того ж супермаркета мобільник знайшла молода дівчина. Картка була заблокована, хто власник, дізнатися дівчина не змогла і залишила телефон у себе.

З потерпілого перетворитися на підозрюваного – така доля чекатиме кожного брехуна, попереджають у Лозівському міськвідідлі міліції. Тут обіцяють порушувати кримінальні справи, якщо заявники писатимуть про злочини, яких не було. Тим більше, що і брехати не варто: за словами Тетяни Носової, її колеги розшукують і просто загублені телефони.

Валерія Гецко

{youtube}Q4d1LpzLUNc{/youtube}