Для керівників лозівських дитсадків провели антитерористичне навчання +vd

Сьогодні, 20 березня, освітяни з представниками цивільної оборони провели семінар “Тероризм — загроза суспільству”.

 

Семінар для керівників дошкільних закладів проходив у п’ятому садочку. Крім них, тут зібралися представники міського відділу освіти, рятувальники, міліція і цивільний захист. Мета — навчити завідуючих дитсадками правильно діяти у разі терористичної загрози.

Головний рятувальник Лозівщини Володимир Тертишний нагадав: тільки напередодні у благополучній Франції відбулася стрілянина у школі. Вважати, що тероризм від нас далеко — помилково, говорить він.

Тероризм має безліч різновидів і проявів, в Україні найрозповсюдженішим є телефонний — коли невідомий, часто жартома, повідомляє про вибухівку чи отруту. І зазвичай ці дії спрямовані проти навчальних закладів, відзначили освітяни і правоохоронці. Боротися зі злочинцями мають силовики, а звичайним людям треба по можливості не втручатися у їхню роботу, зберігати спокій і виконувати свою, порадила психолог Ірина Сарженко. Однак правильному поводженню у стресовій ситуації треба вчитися.

Відпрацювання навичок демонстрував все той же 5 дитсадок. Напередодні семінару у тут змоделювали напад терориста, який начебто захопив одну групу, і провели реальні навчання — з евакуацією за 7 хвилин і викликом правоохоронців. Учасникам сьогоднішньої зустрічі це показали на відео.

Завідуюча дитсадком №5 Світлана Кругляк відзначила: схему дій її колектив засвоїв добре, треба тільки потренувати дітей швидше реагувати.

Малеча свої знання з безпеки життєдіяльності демонструвала дорослим у вигляді КВК. Дві команди змагалися у конкурсах і відповідали на запитання — завжди правильно.

Валерія Гецко

{youtube}uIyhiDSb6cc{/youtube}