Лозівчанам-пільговикам пропонують безкоштовно отримати телетюнери +vd

 

Це пристрої для того, щоб на звичайному телевізорі можна було дивитися цифрове телебачення.

Зараз в Україні цифрове телебачення поступово впроваджується. Перехід на цифрове мовлення має завершитися до 2015 року. Уряд прийняв рішення безкоштовно забезпечити телетюнерами соціально незахищені верстви населення. Щоб отримати цей прилад, лозівчани повинні звернутися до Управління праці та соціального захисту населення.

Більше 9 тисяч лозівчан мають право безкоштовно отримати телетюнери, говорить заступник начальника Управління праці та соціального захисту населення Вікторія Кіпкало. Це інваліди І та ІІ групи, інваліди війни ІІІ групи, лозівчани, які виховують і утримують неповнолітню дитину-інваліда, люди з малозабезпечених сімей, які отримують державну допомогу, і ті, хто отримує субсидію на оплату житлово-комунальних послуг в опалювальний період 2011 — 2012 років.

Аби отримати безкоштовно телетюнер, лозівчани повинні заповнити заяву. Для цього треба підійти в актову залу Управління праці та соцзахисту населення. З собою треба взяти паспорт, ідентифікаційний код, пенсійне посвідчення, медичні довідки про підтвердження інвалідності.

Окремі люди, які вже заповнили заяву, навіть не знають навіщо потрібен телетюнер. Інженер лозівського телерадіоретранслятора Віктор Свистун пояснює: коли Україна перейде на цифрове телебачення, це означає, що телевізори не прийматимуть канали за допомогою антени, треба буде підключати телетюнер. Щоправда, зауважує Віктор Свистун говорить, прилад не підходить до радянських телевізорів, до всіх інших приєднується завдяки з’єднувальному дроту.

Заяви Управління праці та соцзахисту прийматиме до 1 липня. Заповнити їх можна у будні з 8:00 і до 17:00 без перерви.

Телетютери надсилатиме лозівчанам поштою Державний комітет телебачення і радіомовлення України.

Ірина Лєушканова

 

{youtube}sPToaTEYnfg{/youtube}