Що вигребли з лозівських парків під час суботників +vd

 

Тепер люди, які робили парки і вулиці Лозової чистішими, хочуть, щоб цю чистоту берегли і нової гидоти не накидали.

Під час суботників у парках Лозової його учасникам довелося прибирати не лише листя, а й наслідки людської життєдіяльності. І це копирсання у чужому смітті дещо зменшували приємні відчуття від спільної і корисної роботи на свіжому повітрі. Тепер люди, які робили наше місто чистішим, хочуть, щоб цю чистоту берегли і нової гидоти не накидали. На допомогу закликають міліцію.

Співробітники ЛКМЗ вже за традицією прибирають у Заячій балці. Більшість заводчан радіють такій фізкультурі. Кажуть, після свят та зими вже давно хотілося добряче розім’ятися. Люди діляться одне з одним, які «скарби» вдалося знайти у листі: це шприці, засоби гігієни, пляшки, пакети, пластик. Говорять, треба робити висновки.

Цього тижня активно прибирають парк “Дружба”. Окрім комунальників, які протягом останнього року постійно працюють тут, сміття вигрібає одразу кілька організацій. Податковій більш-менш пощастило: їм здебільшого доводиться прибирати листя. Хоча і людського сміття вистачає.

Рятувальникам дістався віддалений і більш брудний шматок дендропарку. Тут вистачає роботи як для граблів, так і для сокири. А ще, офіційною мовою заявляють пожежні, у цій частині “Дружби” забагато людського фактору — пакетів, пляшок й іншого сміття.

Щоб зберегти чистоту у щойно прибраних парках Лозової, учасники суботника радять запустити у них міліцію, аби та хоч інколи проходила алеями.

На суботу, 21 квітня, призначений загальноміський суботник. На нього мають вийти усі лозівські підприємства, організації та установи. Прибиратимуть парки “Дружба” і “Перемога” – там, де не довигрібали сміття і листя протягом тижня.

Анна Скрипник, Валерія Гецко

 

{youtube}MH1ucZMrkwk{/youtube}