Лозівські «Теплові мережі» збанкрутували +vd

У Лозовій з 1 липня замість «Теплових мереж» почало працювати «Теплоенерго».

Процедура банкрутства «Теплових мереж» тривала рік, говорить їхній вже колишній директор Леонід Глоба. Підприємство могло врятувати лише здороження тарифів, однак у Києві на це не дали згоду.

 

Зі створенням «Теплоенерго» комунальники почали працювати з чистого аркуша, тобто без боргів за газ та податки. Утім на людях це не позначиться. Свої заборгованості за теплопостачання вони все одно мають погасити. Ці гроші збиратимуть ліквідатори «Теплових мереж».

Не маючи боргів, а відтак і арештованих рахунків, тепловики зможуть спокійно готуватися до опалювального сезону. Він швидше за все принесе лозівчанам здороження тарифу за теплопостачання, говорить Леонід Глоба.

Все залежатиме від домовленостей України з Росією за газ. Крім того тепловиків хочуть примусити платити за новою схемою. Окремо за вироблення, постачання та транспортування тепла. З останнім у Лозовій проблеми. Головна котельня знаходиться за 3, 5 кілометри від мікрорайонів. За словами Леоніда Глоби, на цьому відрізку йдуть значні тепловтрати. Складнощі з транспортуванням можуть вплинути на тариф для простих споживачів.

Проблему транспортування повинна вирішити реконструкція тепломереж. У цьому році у місті мало б з’явитися кілька нових котелень. На їхнє встановлення держава повинна виділити 34 мільйони гривень, однак гроші поки не надходили.

 

Анна Скрипник

 

 

{youtube}ZpuOxF-gHes{/youtube}