Лозівчанин заплатив чималий відсоток за непогашений кредит +vd

З 3 копійок на рахунку за 7 місяців набігла 281 гривня. Колишній кредитований каже, що він не здогадувався про залишок.

Пан Юрій взяв кредит  на один рік для купівлі товарів. Погасив його майже за 2 місяці. Працівник банку повідомив чоловікові що кредит закритий. Через сім місяців, на мобільний телефон лозівчанина прийшло смс повідомлення  про заборгованість у 281 гривню.

За словами пана Юрія, за документ який підтверджує закриття кредиту з нього у банку попросили тридцять гривень, але це було вже після того, як чоловік отримав повідомлення про заборгованість. Юрист Людмили Угринюк стверджує, такі довідки фінансові установи, зобов’язані видавати кожному клієнту. Є така послуга – питання оператору: людина може зателефонувати до оперетора і дізнатися про суму заборгованості. Також у письмовому порядку можна звернутися із заявою, і банк повинен видати письмову відповідь.

За словами Людмили Угринюк, з моменту отримання позики, клієнт зобов’язаний сам слідкувати за кредитною історією. Щоб вберегти себе від таких неприємностей, юрист радить через певний час після закриття кредиту навідатися до банку і переконатися, що борг повністю погашений.

Пан Юрій сподівається, що дізнавшись про його історію, лозівчани почнуть уважніше ставитися до своїх грошей.

Олександр Шапко

 

{youtube}oMlofAcHyEU{/youtube}