У Лозовій ходою відзначили 30 річницю виводу військ з Афганістану

15 лютого воїни-інтернаціоналісти зі всієї Лозівщини зібралися разом, щоб згадати загиблих побратимів.

Цьогоріч відзначають 30 річницю виводу військ з Афганістану.  Голова Лозівського відділення української спілки ветеранів Афганістану Сергій Слєпцов побажав побратимам  здоров’я.

 «Я хочу вам сказать большое спасибо за то, что вы с честью выполнили этот интернациональный долг. Тем, кого с нами нету, пускай будет им «земля пухом». Вам здоровья, вашим семьям здоровья, благополучия и удачи», – Сергій Слєпцов, голова Лозівського відділення української спілки ветеранів Афганістану.

Присутні на заході містяни, школярі, колишні та нинішні військовослужбовці, їхні родини разом з очільниками міста та району, керівниками підприємств та установ  і помічником народного депутата України Ольгою Федченко, хвилиною мовчання вшанували пам’ять померлих та поклали квіти до пам’ятного знаку.
Вперше за останні 5 років воїни-інтернаціоналісти зі всієї Лозівщини разом з присутніми на мітингу, колоною пройшли проспектом Перемоги до Палацу культури. Там, для військовослужбовців приготували фестиваль пісні «Акорди пам’яті».  У концертному залі колишніх солдатів зустрічали з оплесками та стоячи.
До воїнів-інтернаціоналістів звернувся міський голова Сергій Зеленський. Він пообіцяв підтримувати колишніх військових.

«Хотів би вам, дорогі наші воїни-інтернаціоналісти, сказати те, що ми в свою чергу максимально робили і будемо робити для того, щоб підтримувати вас, ваші родини», – Сергій Зеленський, Лозівський міський голова.

Афганців привітали керівники району Ашот Керопов та Володимир Лаптєв.

«На вашем примере, на примере тех ребят, которые не вернулись с «Афгана», мы должны беречь мир, покой наших детей», – Ашот Керопов, голова Лозівської районної державної адміністрації.

«Вас по праву називають миротворцями. Ви все робили для того, ризикуючи навіть своїм життям для того, щоб був мир на Землі», – Володимир Лаптєв, голова Лозівської районної ради.

Побажання від народного депутата України Анатолія Гіршфельда передала його помічниця Ольга Федченко.

«В глибокій жалобі схиляємо голови перед пам’яттю тих, хто не вернувся. З вдячністю звертаюсь до тих, хто живе поряд з нами. Від усього серця бажаю вам і вашим родинам здоров’я, родинного затишку та благополуччя, впевненості у завтрашньому дні, щастя, миру і добра. Анатолій Гіршфельд.» – Ольга Федченко, помічник народного депутата України Анатолія Гіршфельда.

До 30 річниці виводу військ з Афганістану, Лозівське відділення української спілки ветеранів Афганістану отримало обнови. Від міського керівництва – принтер, від районного – жалюзі та від благодійної організації «Всеукраїнський благодійний фонд «Патріоти» нові вікна та двері. Воїни-інтернаціоналісти також отримали нагороди та грамоти.