У Лозовій подорожчало харчування дошкільнят та школярів

З 1 лютого харчування у навчальних закладах Лозової для дошкільнят та школярів  стало дорожчим на 16%.

Тож тепер страви дітей до 3 років коштують 20 гривень 75 копійок, ІІ та старшої групи – до 6 років коштують 32 гривні 20 копійок, харчування малечі у групах з добовим перебуванням вартує 37 гривень  30 копійок на день.

У місті батьки сплачують 60% від вартості, у селах Лозівщини, які приєдналися до тергромади – 40%, повідомила начальник управління освіти міськради Вікторія Урванцева.

Про підвищення вартості харчування просили на засіданні виконкому 29 січня.

«Просимо підвищити вартість харчування, з метою виконання норм харчування. А також у зв’язку з тим, що на ринку є різке коливання ціни», – Вікторія Урванцева, начальник управління освіти, молоді та спорту Лозівської  міськради.

Батьки малечі зауважили, подорожчання страв у дитсадку  особливо не помітили. Сума не значна, тож по гаманцю не вдарила. Головне – якісне та збалансоване харчування дітей, наголосили мами і тата.

Від збільшення ціни не змінилися порції та раціон, розповіли у дитсадку №13. Адже  дошкільнята отримують усі потрібні продукти у достатній кількості.

«В рационе детей есть мясо, есть молоко, кисло-молочные продукты, обязательно сыр твердый. Есть яйца, каши, овощи, фрукты, соки. Дети наши получают, в принципе, все продукты, которые должны получать каждый день для полноценного развития и роста. Мясо – сейчас нам привозят говядину. Конечно, это преимущественно, чем курица, чем колбаса», – Тетяна Гайдар, сестра медична з дієтичного харчування Лозівського ДНЗ №13 .

Збільшилась і вартість харчування у школах. Тепер повноцінний обід школярі можуть купити за 9 гривень 75 копійок. Учні молодшої ланки та пільговики різного віку їдять безкоштовно. Гроші на це виділяють з міського бюджету.