На ЛКМЗ визначили кращих молодих працівників +vd

Цьогорічний, шостий чемпіонат “Золоті руки ЛКМЗ” відкрила молодь. Сьогодні, 7 вересня, токарі і фрезерувальники доводили, хто з них краще розуміє креслення і вправляється з верстатом. Обов’язкова умова участі — вік до 30 років.

Змагання проходять в інструментальному цеху. Учасників — 13. Фрезерувальників і токарів приблизно порівну. Вони представляють практично весь завод. Заступник технічного директора Олексій Гайворонський вітає хлопців і пояснює: вони боротимуться за почесне звання і премію. Перше місце у кожній професії отримає 500 гривень, друге — 300 гривень і третє — 200 гривень.

Досвід роботи в учасників різний — від 1 до 7 років. Завдання для них підібрали середньої важкості. Токарі виточуватимуть валик складної конструкції, а фрезерувальники подібний валик оброблятимуть.

Одні учасники одразу хапаються за інструмент, інші ретельно вивчають креслення —  але премію хочуть усі. Водночас, визнають хлопці, змагання дають й інший результат, який теж означає фінансову вигоду — це підвищення професіоналізму. А ще участь у конкурсі — це і задоволення, і гордість, говорять учасники, бо цехи виставляють найкращих.

Рівень цьогорічних змагань і кваліфікація суперників суттєво вищі, ніж минулого року, говорять представники відділу техконтролю. У підсумку першість вибороли фрезерувальник цеху малих серій Олександр Лобода та токар механозбирального виробництва Олексій Ністеренко. Свої нагороди хлопці отримають наприкінці вересня — на урочистому зібранні до Дня машинобудівника.

Валерія Гецко

 

{youtube}_b3UvGhiXaY{/youtube}