Лозівські аграрії сіють більше озимини, ніж планували +vd

Аграрії засіяли вже більше 800 гектарів озимих. Сприятлива погода дає надію сільгосппідприємствам на кращий урожай зернових, ніж минулоріч. А останні дощі настільки заспокоїли виробників, що вони вирішили посіяти більше пшениці, ніж планували — майже 30 тисяч гектарів, повідомляють у Лозівській райдержадміністрації. Це стільки ж, скільки займала озимина минулого року.

Не злякала суха земля  керівництво  державного підприємства дослідного господарства «Комсомолець». До того, як пішли дощі, тут планували засіяти пшеницею 1,5 тисячі гектарів. Ця цифра не змінилась і після опадів. Сіяти у Комсомольці почали вже з 4 вересня. За словами головного агронома Володимира Мельнічука, сприятливі погодні умови дають надію, що озимі не померзнуть, як минуло річ, і поля не доведеться пересівати.

У державному підприємстві “Комсомолець”вирощують пшеницю, яку потім продають іншим господарствам для посіву. Володимир Мельнічук говорить, що майбутній врожай коштуватиме дорожче на 20%, бо зерно якісне, та й витрати на посівну з кожним роком більші.

Повністю засіяти свої поля Комсомолець планує до середини жовтня.

Ірина Лєушканова

 

{youtube}m7ymd9FHnpI{/youtube}