Звання “Золоті руки ЛКМЗ” вибороли шестеро заводчан +vd

Чемпіонат робітничих професій “Золоті руки ЛКМЗ” проходив 8 вересня. У ньому взяв участь 41 конкурсант, які представляли 6 професій.

Зварювальники змагалися у цеху малих серій. Половину результату складає теорія, половину — практика. Цього року, кажуть учасники, вимоги до зварного шва жорсткіші.

Другий конкурсний майданчик — механоскладальне виробництво. Тут змагаються оператори верстатів з числовим програмним управлінням. Жодному з учасників немає й 30-ти. Участь у конкурсі для молодих — спосіб самоствердитися. Професіоналізм, кажуть, зростає не тут, а  в щоденній роботі.

Найнапруженіша боротьба триває на площах інструментального виробництва. Тут змагаються токарі, фрезерувальники, слюсарі та шлифувальники. Завдання для професіоналів відповідає 4 розряду, говорить його розробник, представник конструкторсько-технологічного центру ЛКМз Олександр Степаненко.

Після підведення підсумків оголошують переможців. Найкращий зварювальник — Юрій Гонтаренко. Найвправнійший оператор верстатів з ЧПУ — Олександр Сьянов. Команда переможців, яка представлятиме завод на першості УПЕК, – це слюсар-інструментальник Михайло Любушин, шлифувальник Валерій Жданов, а також  минулорічні переможці — токар Сергій Мельник і фрезерувальник Євген Вишняков.

Усіх переможців заводського чемпіонату відзначать до Дня машинобудівника, наприкінці вересня, повідомив директор з персоналу і соцрозвитку ЛКМЗ Ашот Керопов. Найбільша премія — за перше місце — становить 500 гривень.

Однак до урочистих зібрань члени команди ЛКМЗ можуть збільшити свою премію — якщо посядуть призове місце на наступному етапі. Уболівати за лозівських заводчан треба починати 13 вересня. Цього дня стартує відкритий чемпіонат робітничих професій “Золоті руки УПЕК”.

Валерія Гецко

 

 

{youtube}AnF_ZcgugiY{/youtube}