Вирощувати свиней — прибутково, доводять тваринники Лозівщини +vd

У Лозівському районі цьогоріч стало більше свиней та корів. Керівництво району запевняє, що тваринництво потроху розвивається.

Прикладом є агрофірма “Хлібне”. Це єдине господарство на Лозівщині, де масово розводять свиней з 2005 року. І не абияких, а породу, завезену з Англії.

Директор господарства Олександр Скрипник почав займатися цим з однодумцями, бо обурювало, що українці їдять незрозуміле імпортне м’ясо. Чоловіку захотілося довести, що люди можуть їсти натуральне, вирощене на Батьківщині.

Після багатьох розрахунків і досліджень агрофірмі “Хлібне” вдалося підняти на ноги свинарство на Лозівщині. Те, що підприємство вирощує якісних свиней, воно довело на міжнародних конкурсах у Києві. У них господарство бере участь 3 останні роки. Кожного разу судді визнавали тварин “Хлібного” одними з найкращих, розповідає директор. За його словами, це результат правильного догляду і збалансованого харчування свиней. Щоб вони отримували всі необхідні вітаміни та мінерали, агрофірма тісно співпрацює з харківським інститутом тваринництва.

Директор агрофірми “Хлібне” сподівається, що через кілька років перестануть завозити в Україну м’ясо з-за кордону і люди їстимуть нормальні продукти. А для цього, за словами Олександра Скрипника, потрібно, аби держава більше підтримувала вітчизняних виробників.

Ірина Лєушканова

 

{youtube}EV50xVAwRfw{/youtube}