Мешканці лозівської Авилівки скаржаться, що втратили спокій від циган +vd

Лозівчани запевняють, що роми їх обкрадають, залазять у двори, погрожують, продають наркотики. Авилівчани вже не знають, як боротися з такими сусідами. Люди неодноразово зверталися і до міліціянтів, і до влади.

Щоб допомогти авилівчанам, керівництво міста створило комісію з двох десятків чоловік — представників різних служб. Серед них міліціянти, паспортисти, соцпрацівники, комунальники.

Приблизно 2 тижні тому комісія об’їхала будинки, де живуть роми. Однак не всі. Комісія побувала лише у 4 домівках. Як коментує влада міста, це будинки, на які найбільше нарікали авилівчани.

Мер Сергій Степанов говорить: “Побачене не передати словами, це потрібно тільки побачити. Маса людей, що проживають, не має спальних місць, 2-тижневі діти невідомо в якому стані і яким чином утримуються. Комісія звернула увагу, що деякі люди, сусіди, не так відгукуються про проблему, яка була озвучена у нас, деякі говорять про те, що це абсолютно адекватні та спокійні люди”.

Авилівчани припускають, що люди, яких опитувала комісія, просто могли злякатися говорити щось проти ромів, бо ті, за словами авилівчан, можуть і будинок підпалити.

Після побаченого у циган, представники різних служб з комісії тепер мають прийняти відповідні заходи, тобто, розібратися з порушеннями.

Влада планує і далі реагувати на заяви населення стосовно правопорушень циган.

Ірина Лєушканова

 

{youtube}J0o3iHg0zAI{/youtube}