Вибори на Лозівщині пройшли спокійно, майже без інцидентів +vd

Відголосували. У неділю, 28 жовтня, в Україні проходили вибори нового парламенту. У 179 виборчому окрузі, до якого входять Лозівський, Красноградський, Зачепилівський, Сахновщинський, Кегичівський райони і місто Лозова, усі дільниці відкрилися вчасно. Голосування проходило відносно спокійно, не рахуючи кількох дрібних інцидентів.

Знімальну групу на дільниці у селі Новоіванівка зустріли неприязно: голова комісії Марина Зайкова вимагала дозвіл на зйомку, хоча це не правомірно. Потім погодилися нас зареєструвати, однак наказали пред’явити паспорти — це при тому, що ми вже надали редакційні посвідчення з фотографіями. Самі ж вибори тут почалися і проходять за планом, без проблем і збоїв, говорить голова дільничної комісії.

На спеціальній дільниці у Лозівській міській лікарні голосують пацієнти місцевого стаціонару. На 11 ранку тут було порожньо — хворі здебільшого вже зробили вибір. Увагу спостерігачів привернув хіба що виборець з пакетом з логотипом партії (агітація на дільниці заборонена). Чоловіка сфотографували, він проголосував і пішов.

Усі ці нюанси не зіпсували загальну картину виборів. Спостерігачі говорять, нічого особливого не помітили. Скарг до комісій протягом першої половини дня голосування до окружвиборчкому не надходило.

Стежити за ходом виборів у день голосування міг будь-хто. На дільницях велося відеоспостереження, яке транслювалося в інтернеті.

Валерія Гецко

 

{youtube}_PWZdEfnlYs{/youtube}