Заслужений художник України дав майстер-клас у Лозовій +vd

До Лозової завітав заслужений художник України Олександр Лисенко. Сьогодні, 9 листопада, у стінах місцевої дитячої художньої школи він провів безкоштовний майстер-клас. Послухати майстра і більше дізнатися про те, як правильно малювати,  прийшли не тільки лозівські діти та педагоги. Приїхали юні та досвідчені художники з Близнюків та Первомайського.

Ініціювали майстер-клас працівники обласного навчально-методичного центру підвищення кваліфікації працівників культосвітніх закладів. Представниця центру, методист Ірина Толочко впевнена, що такі заходи необхідні, бо вони є поштовхом до розвитку дітей і пізнання нового у мистецтві.

Заслужений художник Олександр Лисенко не тільки викладає у харківський школі — він виставляється у різних містах, країнах і проводить майстер-класи за кордоном. Однак,не дивлячись на завантаженість, він не відмовляється зустрітися з юними художниками з глибинки. Олександр Лисенко зізнається, що проводить майстер-класи для дітей із задоволенням, і для нього не має значення, Лозова це чи Москва: головне — поділитися своїми знаннями.

Художник розповів дітям та педагогам, як правильно малювати, щоб на аркуші фігура виглядала об’ємною, у просторі. Також Олександр Лисенко поділився, як краще змішувати фарби, щоб отримати потрібні кольори.

Ірина Лєушканова

 

{youtube}Xf39yFNkrV4{/youtube}