У Лозовій не можуть знайти паркувальників для комунальних стоянок

У Лозовій не можуть знайти паркувальників для комунальних стоянок. Майданчиками займається комунальне підприємство «Еко-Сан».

Парковки знаходяться на Привокзальній та біля Центрального ринку, з боку храму. Керівник «Еко-Сану» Володимир Селезньов переконує, проблеми через агресивних водіїв.

Будень. 10 ранку. Комунальна парковка на місці колишнього авторинку. Тариф– 7 грн за годину. Водії на камеру ціною задоволені.

Але платити хочуть не всі. Водії лаються, буває кидають гроші з прокльонами, скаржиться паркувальник. Переконує, не може вплинути на хамів,  таких –  третина.

Скільки грошей приносить парковка – такої статистики немає,  переконує керівник«Еко-Сану» Володимир Селезньов. Запевняє про дохід можна буде говорити, коли наберуть необхідну кількість паркувальників – потрібно4-х працівники. Знайшли лише одного, який пропрацював 3 дні, – і пішов, після сутичок з водіями.

Як карати водіїв-порушників, поцікавився депутат міськради Ігор Коломак. Навів іноземний приклад, де людям залишають повідомлення про штрафи за неправильну парковку навіть за відсутності водіїв. Володимир Селезньов відповів, таке можливо, але треба придбати спеціальні фотоапарати з геолокацією.  Така практика діє лише у Києві. Лозівчани планують переймати досвід.

Практику комунальних паркувальників «Еко-Сан» планує запустити активно з 1 вересня. Люди, які збиратимуть гроші з касовими апаратами, мають отримувати  мінімальні заробітні плати. Працюватимуть 6 днів на тиждень по 7 годин, вихідний – понеділок.